Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Iasilor

Sambata, 20 ianuarie 2001, in sala Dr. Iustin Moisescu de la Centrul eparhial Iasi, s-a intrunit Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Iasilor. Adunarea Eparhiala este organul deliberativ al eparhiei si se intruneste o data pe an.

Adunarea a fost deschisa cu slujba de Te Deum, oficiata in Catedrala Mitropolitana de catre I.P.S. Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in fruntea unui sobor de preoti si diaconi.

Lucrarile Adunarii au inceput cu un cuvant de deschidere rostit de Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Daniel, dupa care s-a dat citire darilor de seama pe sectoare privind activitatea desfasurata in anul 2000. In partea a doua a Adunarii darile de seama au fost discutate pe comisii dupa care, in plen, au fost supuse spre aprobare.

In final s-au stabilit proiectele pentru anul 2001. Dintre acestea amintim:

– finalizarea lucrarilor la Centrul de Diagnostic si Tratament Providenta;

– incurajarea tinerilor monahi de a urma cursuri de pregatire in domeniul medical si de asistenta – sociala;

– extinderea ariei de emisie a postului de radio TRINITAS al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si infintarea Consiliului consultativ TRINITAS.

Unul dintre proiectele cele mai importante este infiintarea unui nou sector: sectorul Agricol si, totodata, crearea unei Comisii consultative pentru agricultura.

In incheiere, I.P.S. Daniel a evidentiat contributia deosebita a membrilor mireni ai Adunarii in initierea si derularea multora dintre activitatile desfasurate in anul 2000 in cadrul Arhiepiscopiei Iasilor.

(TRINITAS Press Service)

Comentarii Facebook


Știri recente