Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Iasilor s-a intrunit astazi in sesiune ordinara.

Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Iasilor s-a intrunit in aceasta dimineata in sesiune ordinara. Inainte de inceperea lucrarilor, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat in Catedrala Mitropolitana din Iasi o slujba de Te-Deum in prezenta membrilor Adunarii Eparhiale. Conform Statutului de Organizare si Functionare al Bisericii Ortodoxe Romane, in Sala de Festivitati ‘Dr. Iustin Moisescu’ din cadrul Centrului Eparhial Iasi au fost prezentate rapoartele de activitatepe anul 2003 de catre sectoarele Administratiei Mitropolitane: vicariat administrativ, administrativ bisericesc, economic, monumente si constructii bisericesti, cultural, invatamant, juridic si diaconia. Adunarii Eparhiale au fost supuse spre aprobare mai multe propuneri care ulterior au si fost aprobate de catre membrii Adunarii Eparhiale, dupa cum urmeaza:

1. aprobarea darilor de seama;

2. aprobarea bugetului Arhiepiscopiei Iasilor;

3. infiintarea sectorului ‘Biserica si societate pentru relatia cu laicatul’ ce se va afla sub conducerea domnului Constantin Sturzu, redactor-sef al Editurii Trinitas;

4. infiintarea postului de exarh cultural, responsabil cu activitatile culturale ale manastirilor si schiturilor din Arhiepiscopia Iasilor, sub conducerea Parintelui Arhimandrit Timotei Aioanei.

S-a mai discutat despre necesitatea infiintarii unui jurnal saptamanal al Arhiepiscopiei Iasilor si despre retehnologizarea Fabricii de prelucrare a lemnului Sfanta Troita de la Manastirea Neamt, precum si alte propuneri legate de nevoile si problemele parohiilor din Arhiepiscopia Iasilor, atat pe plan material, cat si pe plan spiritual.

Comentarii Facebook


Știri recente