Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Iașilor

În Sala Dr. Iustin Moisescu a Centrului Eparhial din Iași s-au desfășurat la 11 februarie 2012 lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor, informează TRINITAS TV. Lucrările au fost precedate de Sfânta Liturghie si Slujba de Te Deum oficiate in Biserica Sf. Gheorghe, Vechea Catedrala Mitropolitana, de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

In cadrul ședinței s-a prezentat situația anului 2011 cu realizările, problemele și greutățile prin care a trecut Eparhia.

„Răspunsul Bisericii la asemenea provocări nu poate fi decât Dumnezeiasca Liturghie săvârșită cât mai adânc și cât mai des, rugăciunea în parohii și mănăstiri, rugăciunea particulară, în cazul nostru misiunea și lucrarea Bisericii prin carte prin educație, prin media, prin activitate socială, prin lucrare în domeniul sănătății, prin pelerinaje, prin construcții de biserici” după cum a spus Înaltpreasfinția Sa.

La finalul ședinței au fost făcute propuneri referitoare la activitățile care se vor desfășura in acest an in Arhiepiscopia Iasilor.

Au participat – alături de membrii Adunării Eparhiale – si reprezentanți ai mănăstirilor, protopopiatelor, școlilor teologice din Eparhie si ai unor organizații care funcționează cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Iașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente