Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor, la Reședința Patriarhală

Sâmbătă, 01 februarie 2014, a avut loc ședința anuală de lucru a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, după cum informează Secretariatul eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Întrunirea a fost precedată de oficierea slujbei de Te-Deum în Catedrala patriarhală. Scopul acestei ședințe anuale de lucru a Adunării eparhiale a fost evaluarea activităților, din anul 2013, prezentate de sectoarele Centrului eparhial București și formularea de propuneri pentru intensificarea activităților în anul 2014.

Ședința a fost prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care a prezentat, în deschidere, raportul-sinteză intitulat Eforturi constante pentru susținerea misiunii Bisericii. După prezentarea rapoartelor de activitate ale sectoarelor Centrului eparhial de către părinții și domnii consilieri eparhiali, evaluarea lor pe comisii și exprimarea aprecierilor venite din partea membrilor prezenți, s-a concluzionat că activitatea unităților bisericești subordonate Arhiepiscopiei Bucureștilor a fost dinamică, constatându-se realizări notabile în domeniul activităților social-filantropice, economice, și cultural – misionare.

Adunarea eparhială și-a manifestat susținerea pentru inițierea unor programe privind dezvoltarea durabilă a comunităților rurale, prin conlucrarea parohiilor și a instituțiilor locale și centrale ale Statului, pe fondul îngrijorărilor crescânde cu privire la vânzarea fără limită a terenurilor agricole către cetățenii străini.

În încheiere, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit celor prezenți pentru participare activă și tuturor celor care au ajutat și ajută Arhiepiscopia Bucureștilor în lucrarea ei misionară astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente