Adunarea de Protopopiat pentru Ontario și Estul Canadei

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Nicolae și a Preasfințitului Părinte Ioan Casian, în zilele de 23 și 24 septembrie 2011 a avut loc la Toronto, în locașul parohiei ortodoxe române „Toți Sfinții”, Adunarea de Protopopiat pentru Ontario și Estul Canadei, după cum ne informează romarch.org. 18 preoți și mai mult de 40 de delegați au fost prezenți pentru a discuta probleme pastoral-misionare și administrative ale parohiilor din acest protopopiat și ale Arhiepiscopiei în general.

Prima temă dezbătută a fost cea prezentată de Pr. Olimpiu Mărginean despre „Sfârșitul călătoriei pământești, pregătirea și așteptarea trecerii în veșnicie”, pornind de la textul Sfintei Liturghii care concentrează cele trei dorințe ale creștinului înainte de a părăsi lumea aceasta: sfârșit creștinesc, sfârșit fără durere, sfârșit pașnic, netulburat. Prezentarea s-a referit la sinucidere, eutanasie, transplantul de organe ca și probleme ale vieții creștine cărora trebuie să le aflăm răspunsul ortodox potrivit. Ziua de vineri s-a încheiat cu taina Sf. Maslu slujită în sobor de 12 preoți și 2 ierarhi.

Sâmbătă, 24 septembrie, la ora 7.00 s-a săvârșit Sf. Liturghie în același sobor de preoți și ierarhi. Lucrările Adunării au continuat după micul dejun cu tema „Pregătirea familiei pentru Taina Sfintei Cununii” prezentată de Pr. George Săndulescu de la Catedrala Sf. Gheorghe din Windsor. În cadrul aceleeași teme PS Ioan Casian a prezentat 2 broșuri pregătite de Comisia pentru educație a adulților a Arhiepiscopiei cu referire la tainele Sf. Botez și Sf. Cununii ca și instrument catehetic în mâna preoților.

Au urmat prezentări ale programelor de educație a copiiilor, activitățile asociației tinerilor (ROYA) și ale reuniunii doamnelor (AROLA). A fost ales apoi Consistoriul Protopopesc.

Alte probleme pastorale și administrative au fost discutate înainte de a se stabili locul și data viitoarei Adunări: 27-28 septembrie 2013 la parohia Sf. Gheorghe din St. Hubert, Quebec. Masa de prânz oferită cu dragoste și generozitate de gazdele de la parohia Toți Sfinții a încheiat lucrările Adunării desfășurate timp de 2 zile la Toronto.

Comentarii Facebook


Știri recente