Adunare Protopopială la Triveneto, Italia

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, joi, 14 martie 2013 a avut loc Adunarea Protopopială din luna martie a Protopopiatului Triveneto II.

Au participat: protopopul Gabor Codrea, preotul Vladimir Pavlescu de la parohia Verona 2, preoții: Gheorghe Verzea, Costel Evghenie Calanciuc și diaconul Nicolae Ticiu de la parohia Padova 1, preotul Claudiu Savin de la parohia Rovigo, preotul Cristian Mănășturean de la Parohia Bassano del Grappa, preotul Ioan Lupășteanu și diaconul Gheorghe Manole de la parohia Trento, preotul Neculai Postolache de la parohia Camposanpiero și preotul Mihail Ursachi de la parohia Legnago.

Potrivit episcopia-italiei.it, tema conferinței ținute de părintele Claudiu Savin a fost: Starea Imperiului Roman înaintea Edictului de la Milano (313).

În cadrul Adunării au fost discutate probleme de ordin pastoral-misionar, social și administrativ. Astfel, s-au stabilit responsabilii la nivel protopopial cu:cateheză și misiune (pr. Gheorghe Verzea), cultură (pr. Claudiu Savin), tineret (pr. Cristian Mănășturean), social (pr. Ursachi Mihail), relații inter-ortodoxe și dialog ecumenic (pr. Gabor Codrea), informare (pr. Ioan Lupășteanu).

De asemenea, s-au stabilit data și locația Taberei de vară pentru copiii din Protopopiat și s-a luat decizia ca parohiile din Protopopiat să susțină financiar o parohie săracă din cadrul Episcopiei Italiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…