Adunare Inter-parlamentara Ortodoxa la Atena

Presedintele Republicii Elene, Karolos Papoulias a deshis duminica lucrarile Adunarii Inter-parlamentare Ortodoxe care are loc la Atena. El a afirmat cu acest prilej ca Ortodoxia are un rol important pentru progresul societatii. Referindu-se la fenomenul globalizarii, presedintele a subliniat ca acesta este un proces istoric evolutiv si ca nu ar trebui sa cauzeze fobii.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a trimis adunarii un mesaj conform caruia Ortodoxia recunoaste si celor de confesiuni necrestine contributiile la imbunatatirea relatiilor inter-umane si la coexistenta pasnica intre oameni.

In cadrul aceluiasi eveniment, presedintele Adunarii Inter-parlamentare Ortodoxe, Sergei Popov, a anuntat ca misiunea acestei conferinte este de a examina problemele cu care se va confrunta Uniunea Europeana dupa urmatorul val de extindere, care este un proces menit sa protejeze diversitatea culturala si religioasa.

Adunarea Inter-parlamentara, care se desfasoara cu participarea unor personalitati din domeniile politic, religios si stiintific, se incheie marti, 19 aprilie.

Comentarii Facebook


Știri recente