Adormirea Maicii Domnului cinstită în municipiul Călărași

Biserica Ortodoxă Română prăznuiește astăzi, 15 august 2011, Adormirea Maicii Domnului. Cu ocazia acestui mare praznic, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat preacucernici părinți consilieri, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie și un sobor de preoți și diaconi. Alături de mulțime de credincioși au participat la slujbă și autorități locale, județene și centrale.

După cum ne informează sf-esc.ro, în cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre sărbătoarea de astăzi, despre Sfânta Născătoare de Dumnezeu ușă a lui Dumnezeu, pentru că prin Ea a intrat Fiul lui Dumnezeu în lume, despre taina înălțării Ei la cer și a încununării în ceata sfinților și îngerilor, mai presus decât Heruvimii și Serafimii pentru a fi rugătoare neobosită pentru noi, către Dumnezeu.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu soborul de preoți și diaconi, autorități locale, dar și mulțime de credincioși au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor Marinei Române, pe malul brațului Borcea. Și în acest an, de Ziua Marinei Române, s-a făcut slujba parastasului pentru toți marinarii căzuți la datorie.

Comentarii Facebook


Știri recente