Adoptă un suflet – acțiune în Episcopia Oradiei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, Asociația ‘Filantropia’ Oradea a desfășurat, în Săptămâna Patimilor și în Săptămâna Luminată, activități social-filantropice sub genericul ‘De Paști adoptă un suflet’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Conceput ca un program de propovăduire a milei creștine și a spiritului filantropic, proiectul este menit să vină în sprijinul comunității, implicând credincioși, societăți, colaboratori și parteneri din cuprinsul Eparhiei Oradiei, într-un demers de împreună-slujire a celor bolnavi și suferinzi. Proiectul se află, în acest an, la cea de-a doua ediție, iar acum s-a alăturat programului și Penitenciarul din Oradea, sub îndrumarea preotului capelan Dan Lele, alături de angajații instituției. Alți parteneri au fost SC Selgros SRL Oradea și Fabrica de Zahăr ‘Diamant’ Oradea. Fabrica de zahăr a adunat suma de 1.000 de lei pentru un tânăr grav bolnav și a donat 100 de kilograme de zahăr pentru toți beneficiarii programului.

Distribuirea pachetelor cu alimente și obiecte de igienă s-a făcut prin grija preotului Laurențiu Lazăr, consilier social-filantropic al Episcopiei Oradiei. Beneficiarii programului au fost familii nevoiașe, persoane cu dizabilități grave, persoanele cu afecțiuni cronice grave și vârstnici cu nevoi speciale. În zilele premergătoare marelui praznic al Învierii Domnului, cât și în cele de după marea sărbătoare, 60 de suflete au primit daruri nesperate, dar și mângâiere și binecuvântare în lupta cu boala, suferințele și lipsurile.

La activitatea de distribuire a pachetelor a participat și Centrul social ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, aflat în administrarea sucursalei Asociației ‘Filantropia’ Oradea din cadrul Parohiei Oradea-Vii, unde pr. Gheorghe Nemeș, în calitate de director de sucursală, desfășoară activități social-filantropice, precum programul de servire a mesei pentru un număr considerabil de persoane aflate în dificultate. În zilele de Paști, dar și în timpul Săptămânii Luminate, centrul a oferit o masă caldă pentru cei bolnavi, dar și pentru tinerii și vârstnicii aflați în suferință. Fondurile de susținere a proiectului ‘Agapa Sfântului Mare Mucenic Gheorghe’ provin din donațiile credincioșilor din Parohia Oradea-Vii, dar și de la credincioșii de la Parohia ortodoxă ‘Sfânta Cruce’ din Torino, Italia, prin bunăvoința pr. Lucian Roșu

Comentarii Facebook


Știri recente