Admiterea la Seminarul Teologic bucureștean

La sfârșitul acestei luni, Seminarul Teologic Liceal Ortodox din București organizează înscrieri pentru elevii care termină acum clasa a VIII-a, informează TRINITAS TV. Sunt disponibile 60 de locuri.

„Admiterea este precedată de depunerea unui dosar prin obținerea binecuvântării de la Centrul eparhial, în cazul nostru binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pentru ca apoi să se desfășoare probele de aptitudini în perioada: 31 mai – 2 iunie”, a declarat Pr. Prof. Dr. Aurel Mihai, director al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din București.

Atât din punct de vedere al posibilităților de studiu, cât și al cazării, elevii beneficiază de condiții optime și moderne.

„Clădirea este nouă fiind dată în funcțiune în anul 2004. Avem camere pentru cazare de patru persoane și ca o noutate, începând de anul trecut, avem și formula de semiinternat, adică pentru elevii care au domiciliul stabil în București internatul nu este obligatoriu, însă au obligația de a servi masa de prânz împreună cu elevii interni pentru a păstra starea de comuniune, dar și de a participa la programul educațional și liturgic. De asemenea, avem și o bibliotecă care deține 350 000 de volume ce se află la dispoziția elevilor. Totodată, pregătim și o bibliotecă virtuală”, a mai spus Pr. Prof. Dr. Aurel Mihai.

Elevii Seminarului Teologic din București sunt antrenați atât în activități de studiu, cât și culturale, recreative și sportive. Informații despre admitere se pot obține de la secretariatul instituției, dar și de pe site-ul www.seminarortodoxbucuresti.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente