Admiterea la Facultatea de Teologie din București

Admiterea la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București va avea loc în luna iulie. Cei interesați, care au promovat examenul de bacalaureat, se vor putea înscrie pentru concurs între 9 și 15 iulie. Facultatea oferă cursuri numai la forma cu frecvență pentru patru specializări: Teologie Pastorală, Teologie Didactică, Teologie Asistență Socială și Artă Sacră. Toți candidații trebuie să aibă binecuvântare din partea Chiriarhului locului.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Părintele Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București: „Probele de admitere se vor desfășura în ziua de 17 iulie și mă refer la concursul pentru specializarea Teologie Pastorală care constă în susținerea unui test de Teologie Dogmatică. În aceeași zi se susține și proba de desen pentru specializarea Teologie Artă Sacră. Pentru celelalte două programe de licență, Teologie Didactică și Teologie Asistență Socială avem concurs de dosare. Rezultatul este fixat pentru data de 21 iulie. Numărul de locuri de la buget este același ca și anul trecut și anume: la Teologie Pastorală – 150 de locuri; la Teologie Didactică – 40 de locuri; la Teologie Asistență Socială – 50 de locuri, iar la Teologie Artă Sacră – 50 de locuri. Mai pot veni candidați și cu a doua facultate la aceste programe de licență”.

Baza materială a Facultății este una modernă.

„Avem suficiente amfiteatre, săli de curs și săli de semarii. Între timp, biblioteca noastră, care însumează circa 140 000 de volume, a primit donații de cărți, atât din țară, cât și din străinătate. Avem încheiate parteneriate cu mai multe universități din Europa și dorim să avem cât mai multe reviste de actualitate, astfel încât studenții noștri să se poată pregăti. O latură specială o constituie Teologia Artă Sacră, care dispune de laboratoare unde studenții să se poată pregăti în restaurarea picturii, a cărților sau în pictarea icoanelor”, a spus Părintele Prof. Dr. Ștefan Buchiu.

Pe parcursul anilor de studiu, studenții pot beneficia de mai multe burse.

„Acestea au ca scop mobilizarea studenților pe diferite discipline teologice. Am avut în primăvara acestui an atribuirea bursei Părintele academician Dumitru Stăniloae și la fel am avut tot în perimetrul Teologiei Dogmatice și bursa Preot academician Dumitru Popescu. Mai sunt și alte burse în perimetrul teologiei istorice și teologiei practice. De asemenea, le oferim burse în cadrul programului Erasmus cu durata de un semestru”, a mai spus Părintele Prof. Dr. Ștefan Buchiu.

Facultatea de Teologie Ortodoxă funcționează în cadrul Universității din București și se află sub dubla coordonare a Bisericii Ortodoxe Române și a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Mai multe informații despre admitere, inclusiv despre actele necesare înscrierii, pot fi găsite și pe site-ul www.ftoub.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente