Admitere la Seminarul Teologic Sf. Ioan Casian din Tulcea

În data de 1 iunie 2012 Preasfințitul Părinte Visarion a prezidat examenul de admitere la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian” din Tulcea, după cum ne-a precizat Alexandru Chituță.

Programul a debutat cu săvârșirea de către Preasfințitul Părinte Visarion împreună cu directorul instituției P.C. pr. prof. Justinian Neculai, a slujbei de Te-Deum în capela Seminarului în prezența cadrelor didactice cât și a elevilor seminariști și a elevilor care au susținut proba de admitere.

La proba orală elevilor le-a fost verificată dicția prin rostirea unei rugăciuni și le-au fost testate auzul și aptitudinile muzicale prin intonarea unei cântări bisericești sau a unui imn patriotic și intonarea gamei Do major. Proba scrisă a constat în realizarea unei lucrări prin rezolvarea unor subiecte elaborate din programa școlară de religie de la clasele a VII-a și a VIII-a, cu o durată de două ore.

Seminarul Teologic din Tulcea a fost înființat acum douăzeci de ani ca o urmare a acțiunilor comune inițiate de Arhiepiscopia Tomisului prin strădania Înalt Prea Sfințitului Părinte Arhiepiscop Lucian Florea și Inspectoratului Școlar al județului Tulcea care a asigurat baza materială și cadrele didactice pentru disciplinele de cultură generală.

Astăzi Seminarul tulcean se bucură de un corp profesoral bine pregătit, o clădire proprie, bibliotecă cât și un cămin modern, renovat anul trecut.

Comentarii Facebook


Știri recente