Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman din Oradea

Sub oblăduirea și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” își deschide porțile atât pentru absolvenții studiilor liceale sau de seminar, cât și pentru absolvenții studiilor universitare, pentru a putea accede la studiile de masterat, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Domeniile de studii universitare oferite de instituția orădeană, pentru studiile de licență, sunt: Teologie Ortodoxă Pastorală, cu o durată de studii de 4 ani, și Teologie Ortodoxă Socială, cu o perioadă de studii de 3 ani. Anul acesta, cifra de școlarizare pusă la dispoziție de către Universitatea din Oradea este, pentru domeniul Teologie, cu cele două specializări, cursuri de zi, de 46 de locuri bugetate și 9 locuri cu taxă.

La calculul notei finale de admitere se vor lua în considerare: 20% din media de la Bacalaureat, 60% din media anilor din timpul liceului sau seminarului teologic și 20% din nota obținută la examenul din învățătura de credință ortodoxă, ce va avea loc în data de 25 iulie 2011, de la ora 9.00.

Pentru înscrierea la concursul de admitere, care are loc în perioada 11-23 iulie 2011, între orele 9.00 – 16.00, toți candidații trebuie să aibă binecuvântare scrisă din partea Chiriarhului locului.

Înscrierile pentru cursurile de Master, la cele trei specializări, Teologie sistematică pe fundamente biblice și patristice, Istorie bisericească și gândire creștină și Teologie pastorală aplicată, se vor face în luna septembrie a acestui an.

Comentarii Facebook


Știri recente