Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu scoate la concurs, la admiterea din luna septembrie, locuri pentru toate ciclurile de studiu universitar: licență, master și doctorat. O noutate la admiterea din acest an este masterul în limba germană ‘Mediere interculturală și interreligioasă’, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Înscrierea la admiterea pentru cursurile de licență și master are loc în perioada 17-20 septembrie, iar pe 21 septembrie are loc examenul propriu-zis. Media de admitere la ciclul de licență se va calcula din media de la bacalaureat (60%) și nota de la proba de cunoștințe religioase (40%). Pentru admiterea la cursurile de master se va lua în considerare media de la examenul de licență (100%).

‘În sesiunea de toamnă, facultatea noastră scoate la concursul pentru admiterea la cursurile de licență 10 locuri bugetate și 108 cu taxă, la specializarea Teologie pastorală și cinci locuri bugetate la specializarea Teologie asistență socială. La master, sunt disponibile 10 locuri cu taxă pentru Teologie sistematică plus un loc pentru candidații din Republica Moldova, două locuri la Teologie-Istorie pentru candidații de peste Prut și șase locuri cu taxă pentru secția de Educație creștin-ortodoxă’, ne-a spus decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel. Înscrierea pentru doctorat are loc în perioada 14-15 septembrie, candidații urmând să susțină examene cu o comisie specială.

Master în limba germană

Pe lângă specializările de master amintite mai sus, din acest an sunt scoase la concurs 10 locuri bugetate și 10 cu taxă pentru programul internațional de master în limba germană ‘Mediere interculturală și interreligioasă’. Programul de studii este realizat în colaborare cu Departamentul de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă al Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu, cu Universitatea din Würzburg (Germania) și cu Fundația ‘Reconciliation in South East Europe’ din Sibiu. Programul se adresează absolvenților de teologie, preoților, profesorilor sau asistenților sociali, dar și tuturor celor care prin natura profesiei sau a preocupărilor vin în legătură cu problemele medierii și comunicării interculturale și interreligioase: psihologi, medici, juriști etc.

Cursurile vor fi susținute în limba germană de cadre didactice de la Sibiu și de la alte universități din țară și străinătate, iar în cei doi ani de studiu, numeroși invitați din țară și străinătate vor susține prelegeri pe teme de mediere, reconciliere și dialog intercultural și interreligios. La înscriere, pe lângă diploma de licență, sunt necesare cunoștințe suficiente de limba germană, iar admiterea se va face prin concurs de dosare (media examenului de licență 100%) și interviu.

Admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

Înscrierile pentru admiterea din luna septembrie la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca se fac în Aula ‘Nicolae Ivan’ de luni până joi, orele 9:00-15:00. Totodată tinerii se pot prezenta luni și miercuri, pentru obținerea binecuvântării, la Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Binecuvântarea este obligatorie în vederea susținerii admiterii.

La nivel de licență, la specializările Pastorală, Teologie didactică, Asistență socială și Artă sacră sunt disponibile 16 locuri bugetate și peste 200 cu taxă. Totodată există trei locuri pentru etnicii români din Republica Moldova. La nivel master, la cele cinci specializări, tinerii au la dispoziție trei locuri bugetate și 26 cu taxă.

Comentarii Facebook


Știri recente