Admitere la Facultatea de Teologie din Sibiu

Vechea Facultate de Teologie din Sibiu, întemeiată și ocrotită de Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, mitropolitul Transilvaniei, organizează în perioada 11-23 iulie o sesiune de admitere pentru ciclul de licență și master, informează Ziarul Lumina. Sunt puse la dispoziție locuri bugetate și cu taxă pentru două specializări la licență și pentru cinci specializări la master.

La specializarea Teologie pastorală, facultatea sibiană scoate la concurs 68 de locuri bugetate și 115 locuri cu taxă, iar pentru specializarea Teologie socială se va concura pentru 20 de locuri bugetate și 15 cu taxă. Înscrierile pentru aceste specializări de licență se fac din 11 iulie, examenul va avea loc pe 18 iulie, iar afișarea rezultatelor și confirmarea înscrierii vor avea loc pe 21 iulie, respectiv 23-31 iulie.

Selecția candidaților se va face în urma mai multor probe. Astfel, cei înscriși vor susține un test psihologic eliminatoriu, iar candidaților la Teologie pastorală li se vor examina și aptitudinile muzicale. Toți candidații vor susține apoi o probă orală de cunoștințe religioase. Media de admiterea va fi calculată din media de la examenul de bacalaureat (50%) și nota de la proba de cunoștințe religioase (50%).

În aceeași perioadă amintită mai sus, se vor face și înscrierile la cursurile de master de la facultatea șaguniană. Admiterea se va face în urma unui concurs de dosare, fiind disponibile 52 de locuri bugetate pentru toate specializările și 110 locuri cu taxă. Atât pentru licență, cât și pentru master, taxa de înscriere la admitere este de 150 de lei, iar cei admiși la locurile nebugetate vor plăti anual o taxă de 2.700 de lei.

Un cadru deosebit

Absolvenții de liceu care vor studia la Facultatea de Teologie din Sibiu beneficiază de o serie de facilități, pe care nici o altă facultate din țară nu le oferă.

‘Încă de la începutul anului am fost preocupați să ne facem cunoscută oferta educațională pentru viitorul an universitar, chiar dacă legislația în domeniul învățământului a suferit dese schimbări. Noi am încercat să rămânem pe aceeași linie a tradiției noastre academice de la Sibiu, păstrând specificul facultății noastre. Știm că absolvenții de liceu trec printr-o perioadă dificilă, dar avem certitudinea că se vor prezenta la admitere candidați bine pregătiți, cu o vocație deosebită și cu dorința de a studia la o facultate unde chemarea lui Dumnezeu este prima condiție pentru a-i trece pragul’, ne-a spus decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.

Facultatea de Teologie din Sibiu oferă celor doritori să studieze aici un cadru academic și duhovnicesc deosebit. Instituția face parte din grupul de facultăți de teologie din categoria A și dispune de un corp profesoral de elită. Toate catedrele dispun de cel puțin un cadru specializat, care acoperă disciplina respectivă, iar numărul de studenți este echilibrat în raport cu cel al profesorilor.

De asemenea, facultatea sibiană oferă studenților o serie de facilități, precum spații de studiu, spații de cazare, cantină și locuri recreative. Cele două locuri de o importanță maximă sunt capela facultății, unde studenții participă la programul liturgic zilnic, și biblioteca facultății, cu unul dintre cele mai bogate și diversificate fonduri de carte existent în bibliotecile teologice din țară.

Studenții de la Sibiu au la dispoziție și biblioteca Centrului de Cercetare Ecumenică din cadrul facultății, biblioteca evanghelică și cea central-universitară.

Comentarii Facebook


Știri recente