Admitere la Facultatea de Teologie din București

Luni, 3 septembrie 2012, încep înscrierile pentru admiterea la cursurile masterale din cadrul Facultații de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Cei interesați se vor putea înscrie pentru concurs la unul dintre cele 8 programe de master, până pe 10 septembrie.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București: ‘Proba concursului la master se va desfășura în ziua de 17 septembrie, la orele 9:00, iar media generală de admitere se va compune din: nota obținută de la examenul propriu-zis și media de absolvire a facultății, 50% pentru una și 50% pentru cealaltă. Locurile bugetare sunt distribuite câte 30 la masterele așa numite tradiționale, iar la celelalte patru mastere avem câte 20 de locuri la buget și 10 la cu taxă. Se cere o cunoaștere generală a disciplinelor teologice, dar și una particulară îndrepată, pentru că masterul deja înseamnă o specializare pe care ei și-o aleg pe una din liniile tradiționale ale învățământului teologic românesc’.

Tot în perioada 3-10 septembrie, se fac înscrieri și pentru studiile universitare de licență, sesiunea de toamnă.

Facultatea de Teologie Ortodoxă funcționează în cadrul Universității din București și se află sub dubla coordonare a Bisericii Ortodoxe Române și a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Mai multe informații despre admitere, inclusiv despre actele necesare înscrierii, pot fi obținute de la secretariarul instituției, dar și de pe site-ul acesteia, ftoub.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente