Admitere la Facultatea de Teologie din București

Cei interesați să urmeze cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București își pot depune dosarul pentru admitere și sâmbătă, 16 iulie 2011. Facultatea oferă cursuri la zi cu frecvență, pentru 4 specializări: Teologie Pastorală, Teologie Didactică, Teologie Asistență Socială și Artă Sacră. Pentru înscriere, toți elevii trebuie să aibă binecuvântare din partea Chiriarhului locului.

Mai multe informații cu privire la număr de locuri bugetare a oferit pentru TRINITAS TV, părintele prof. dr. Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București: „Avem 290 de locuri bugetare, ca și anul trecut, ele fiind repartizate astfel: 140 pentru Teologie Pastorală, 50 pentru Teologie Didactică, 50 pentru Teologie Asistență Socială și tot 50 pentru specializarea Artă Sacră. În cazul necompletării locurilor, avem o a doua sesiune de admitere în luna septembrie a anului curent”.

Probele de concurs vor avea loc pe 19 iulie.

„Ea este prevăzută pentru specializarea Teologie Pastorală și constă într-un test de teologie dogmatică și pentru specializarea Artă Sacră unde este prevăzută o probă eliminatorie de desen. Pentru celelalte două specializări este prevăzut un concurs de dosare”, a mai spus părintele prof. dr. Ștefan Buchiu.

Pe parcursul anilor de studiu, studenții au posibilitatea, prin intermediul diverselor programe, de a urma cursuri și în străinătate. „Pe parcursul anilor de studii, care sunt în număr de patru la Teologie Pastorală sau trei la celelalte trei specializări, studenții care urmează cursurile facultății noastre pot beneficia, pe lângă studiile din facultate, de burse Erasmus pentru un semestru, ceea ce înseamnă că pot studia în țări din Europa”, a spus părintele prof. dr. Ștefan Buchiu.

Facultatea de Teologie Ortodoxă funcționează în cadrul Universității din București și se află sub dubla coordonare a Bisericii Ortodoxe Române și a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Mai multe informații despre admitere, inclusiv despre actele necesare înscrierii, pot fi obținute de la secretariarul instituției, dar și de pe site-ul instituției, www.ftoub.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente