Adevărul despre cazul de la Caraiman

Cu privire la informațiile apărute în presă despre cazul de la Mănăstirea Caraiman-Bușteni conducerea Mănăstirii face următoarele precizări:

În data de 18 noiembrie 2012 s-a prezentat la Mănăstirea Caraiman, din localitatea Bușteni, județul Prahova, un credincios în vârstă de 33 de ani (Costinescu Claudiu) din București care a solicitat să fie cazat la mănăstirea noastră. I-am adus la cunoștință care sunt condițiile de cazare, l-am înregistrat în registrul de cazare, i-am făcut copii xerox după cartea de identitatea și l-am cazat singur într-o cameră de la etajul unu. În perioada cât a stat la mănăstire a participat la toate Sfintele slujbe, a stat de vorbă cu părinții din mănăstire, a avut un comportament normal, nu a dat dovadă și nici nu a afirmat că ar avea vreo problemă. Spunea că îi place la mănăstire și se simte foarte bine mai ales când se roagă în biserică.

În seara zilei de 21 noiembrie a.c. a participat la slujba vecerniei și la sfârșitul slujbei l-a rugat pe părintele care a slujit să-i citească niște rugăciuni pentru sănătate.

După ce i s-au citit rugăciuni, a mulțumit și a mers la cameră. La aproximativ două ore după aceea (orele 20.00) a ieșit din cameră doar în pantaloni și a început să strige după ajutor că s-a tăiat. Paznicul mănăstirii a mers imediat la el și a constat că avea sânge pe mâna stângă și pe burtă. L-a dus în cameră, l-a așezat pe pat, unde era cuțitul plin de sânge și a anunțat conducerea mănăstirii, care la rândul ei a anunțat poliția. Au venit cei de la poliție împreună cu salvarea care i-a acordat primul ajutor.

Din cele declarate de acesta reiese că nu știe ce s-a întâmplat, își aduce aminte doar că, după ce a venit de la biserică, a intrat în cameră, a încuiat ușa și a citit acatistul Sfântului Duh. La un moment dat a luat o geantă de mână pe care o avea cu el și a intrat în baie. După câtva timp a ieșit din baie cu un cuțit în mâna dreaptă iar la mâna stângă aproape de încheietură și în partea superioară stângă a stomacului era tăiat și îi curgea sânge. În baie au fost găsite 7 flacoane de ginseng goale, o seringă folosită și încă 7 nefolosite, o sticlă de vodka goală, iar în haina din cuier au fost găsite 3 folii de diazepam.

A spus că este căsătorit, că se înțelege foarte bine cu soția și că nu are nici un fel de probleme care să-l determine să facă acest gest. Se pare însă că totul a fost premeditat, întrucât pe noptiera de lângă pat a fost găsit un carnețel în care își cerea iertare de la prieteni, de la soție și de la părintele Gherontie pentru că a făcut acest gest și tocmai la mănăstire.

A fost transportat la spitalul din Sinaia după care a fost dus la Spitalul de Urgențe din Ploiești. Este în afara oricărui pericol iar tăieturile au fost superficiale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…