Adevăratele calendare ortodoxe se găsesc numai în biserici, mănăstiri și magazinele bisericești

Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:

Publicația Femeia de azi din săptămâna 16 – 22 noiembrie 2012 se vinde la centrele de difuzare a presei împreună cu un Calendar creștin 2013 – Sărbători religioase și populare, care imită formatul de perete al calendarelor bisericești.

Calendarul oferit de săptămânalul Femeia de azi cuprinde greșeli liturgice și tipiconale, omisiuni ale unor sfinți români canonizați recent și ale unor sărbători religioase etc., situație care derutează și creează confuzie în rândul celor care au cumpărat revista având convingerea că au primit un calendar creștin-ortodox autentic.

Întrucât prin tipărirea și difuzarea calendarului creștin 2013, publicația Femeia de azi intră sub incidența Legii nr. 103/1992, conform căreia Biserica Ortodoxă Română are dreptul exclusiv de tipărire a calendarelor ortodoxe și de comercializare a acestora numai în biserici, mănăstiri și propriile magazine bisericești, precum și a Legii nr. 449/2003 privind asigurarea protecției consumatorului, Patriarhia Română solicită instituțiilor de control abilitate ale Statului, Garda Financiară, Inspectoratul General al Poliției și Protecția Consumatorului să cerceteze acest caz pentru a se lua măsurile care se impun.

Patriarhia Română recomandă credincioșilor ortodocși să cumpere calendarele ortodoxe numai din biserici, mănăstiri și magazinele bisericești pentru a avea siguranța că textul acestora este cel aprobat anual de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente