Activitățile programate ale preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor

Preoții de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor își vor începe activitatea pe 2014, potrivit calendarului anual, cu o conferință administrativă, la sfârșitul acestei luni. Clericii care își desfășoară activitatea în spitale, unități de asistență socială și de învățământ se află sub coordonarea Biroului de Asistență Religioasă din cadrul Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Preoții de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor participă atât la conferințele semestriale cu tematici prestabilite de hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cât și la cercurile pastorale cu specific deosebit al spațiului de misiune încredințat. Astfel, preoții de caritate din București se întrunesc în cadrul Cercului Pastoral Comunicare și comuniune și totodată participă la desfășurarea sesiunilor comune cu preoții de caritate din cimitirele de stat din București. Menționăm că preoții de caritate din Prahova se întrunesc în Cercului Pastoral Speranță și Vindecare. Subiectele din acest an privesc în special Taina Sfintei Împărtășanii ținând cont de anul omagial și bineînțeles va fi o temă și legată de cinstirea deosebită a Sfinților Brâncoveni”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Horia Prioteasa, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Din august 2008 și până în prezent au fost organizate 28 de sesiuni ale Cercului pastoral „Comunicare și comuniune” al preoților de caritate din București, 9 conferințe comune ale preoților din spitalele și cimitirele de stat din Capitală și 8 sesiuni ale Cercului Pastoral „Speranță și vindecare” al preoților de caritate din județul Prahova.

Comentarii Facebook


Știri recente