Activitățile ierarhilor în duminica Sfântului Grigorie Palama

În duminica a II-a din Postul Mare, a Sfântului Grigorie Palama, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Jercălăi din județul Prahova, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, informează cotidianul ‘Ziarul Lumina’.

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a slujit la Mănăstirea „Sfântul Atanasie și Chiril”- Podgoria Copou, IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului , a slujit în Parohia Făgăraș – Spital, cu hramul „Sfinții Cosma și Damian”, județul Brașov, iar IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, a slujit la Mănăstirea „Sfânta Treime” din localitatea Strâmba, județul Gorj, în timp ce IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, a participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala mitropolitană din Timișoara.

IPS Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a slujit la sediul Mitropoliei din Nurnberg, IPS Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, a slujit la Biserica Sfântul Gheorghe, din Londra, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a slujit la Mănăstirea „Sfântul Ioan Casian” din județul Constanța, iar IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a slujit în parohia Uncești, protopopiatul Fălticeni, în timp ce IPS Andrei, Arhiepiscopul Albei Iulia, a slujit la Catedrala din Teiuș.

IPS Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a slujit la Sfânta Liturghie de la Catedrala arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, IPS Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a slujit la parohia „Mitropolia” din Protopopiatul Buzău 2, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a slujit la Mănăstirea Negru Vodă din Câmpulung Muscel, iar IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a slujit la Catedrala arhiepiscopală din Galați.

IPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului , a slujit la biserica parohiei Arad-Grădiște din Arad, IPS Arhiepiscop Ioan, al Episcopiei Covasnei și Harghitei, a slujit în parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Miercurea-Ciuc, iar IPS Arhiepiscop Iustinian al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a slujit la Mănăstirea Bârsana din județul Maramureș, în timp ce IPS Nicolae, Arhiepiscopul celor două Americi, a slujit la Catedrala „Sfinții Împărați” din Chicago.

PS Corneliu, Episcopul Hușilor, a slujit la Catedrala episcopală din Huși, PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, a slujit în parohia Fârliug, protopopiatul Reșița, iar PS Sofronie, Episcopul Oradiei, a slujit în parohia Ștei, protopopiatul Beiuș, în timp ce PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit în parohia Roșiori, protopopiatul Vânju Mare, jud. Mehedinți.

PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a slujit în parohia „Buna Vestire” din Slobozia, PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, a slujit în parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Alexandria, iar PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a slujit în parohia „Vadu-Lat”, protopopiatul Bolintin, în timp ce PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a slujit la Paraclisul Episcopal „Sfânta Treime” din Slatina. PS Visarion, Episcopul Tulcii, a slujit la capela Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Casian” din Tulcea, PS Petroniu, Episcopul Sălajului, a slujit în parohia Cormeniș, protopopiatul Jibou, iar PS Gurie, episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit în localitatea Vălișoara din protopopiatul Brad, în timp ce PS Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord,a slujit în parohia română ortodoxă din Sondenborg.

PS Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, a slujit în biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel Melbourne-Australia, PS Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, a slujit la Biserica Domnița Bălașa din capitală, iar PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, a slujit la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon-Nou din capitală, în timp ce PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a slujit la Catedrala patriarhală din capitală.

PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit în parohia Sârbi, protopopiatul Târgu Neamț, PS Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a slujit în Protopopiatul Rupea, județul Brașov, iar PS Irineu Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a slujit în parohia „Turda Veche”, protopopiatul Turda, în timp ce PS Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a slujit în Biserica „Buna Vestire”, din Cluj-Napoca.

PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a slujit în parohia Josefin din Timișoara, PS Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a slujit la Mănăstirea Govora din jud. Vâlcea, iar PS Ioachim Băcăoanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a slujit în biserica „Sfinții Voievozi” din Roman.

PS Ioan Casian, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, a slujit la misiunea „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sherbrooke, Quebec, iar PS Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a slujit în parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vișeu de Sus, județul Maramureș.

Comentarii Facebook


Știri recente