Activitățile ierarhilor în Duminica Înălțării Sfintei Cruci

În Duminica Înălțării Sfintei Cruci, 14 septembrie a.c., Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost prezent, alături de Preasfințitul Varsanufie, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, la slujba Sfintei Liturghii prilejuită de sfințirea Mănăstirii Ianculești, din județul Prahova. Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a slujit alături de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la Mănăstirea Voroneț, a cărei pictură a fost resfințită, iar Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a slujit în parohia Drăgușin, Protopopiatul Făgăraș. Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, a slujit alături de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului, la Mănăstirea Râșca, în timp ce Înaltpreasfințitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, a asistat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala mitropolitană din Timișoara. Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dervent, iar Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a slujit la Catedrala arhiepiscopală din Târgoviște. Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a slujit la Mănăstirea Lepșa din județul Alba, iar Preasfințitul Gherasim, Episcopul Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Râmnicu Vâlcea. Preasfințitul Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului, a efectuat vizite pastorale în eparhie, iar Preasfințitul Casian, Episcopul Dunării de Jos, a slujit în Catedrala episcopală din Galați. Preasfințitul Timotei, Episcopul Aradului, Ienopolei și Hălmagiului, a slujit în parohia Țebea, Protopopiatul Arad, cu ocazia serbării hramului, iar Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradei, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Rontău, protopopiatul Oradea. Preasfințitul Iustinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a slujit la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din Pietrova, iar Preasfințitul Damaschin, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Silistra din Bulgaria. Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandrei și Teleormanului, a aficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Crasna, iar Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a slujit în parohia Comana, Protopopiatul Herești.

Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească și slujba de sfințire a mănăstirii „Înălțarea Sf. Cruci” de la Sădinca, jud. Sibiu, alături de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, iar Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei, a slujit în parohia „Sfântul Nicolae” din Caracal, Protopopiatul Olt. Preasfințitul Vincențiu Ploieșteanul, Episcop-Vicar Patriarhal, a slujit la Mănăstirea Antim, iar Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Parcul Doamnei, Protopopiatul Cașin.

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit în parohia Cut, Protopopiatul Piatra Neamț, iar Preasfințitul Gurie Gorjeanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala arhiepiscopală din Craiova. Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a slujit în parohia Cedza, Protopopiatul Timișoara, iar Preasfințitul Corneliu Bârlădeanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Hușilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală din Huși. Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a slujit la Mănăstirea Săpânța, Protopopiatul Sighet.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 215/ 16 septembrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente