Activitățile ierarhilor în Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci

În Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat la slujba Sfintei Liturghii, oficiată la Mănăstirea Cernica, de lângă București, iar Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a săvârșit slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Nașterea Domnului” de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a slujit în parohia Dumbrăvița, Protopopiatul Brașov, în timp ce Înaltpreasfințitul Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, a slujit în parohia Năsăud, Protopopiatul Năsăud, iar Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Paraclisul mitropolitan închinat „Tuturor Sfinților”, situat în incinta Centrului Eparhial al Mitropoliei Olteniei. Înaltpreasfințitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, a asistat la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala mitropolitană din Timișoara, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Catedrala arhiepiscopală din Constanța, iar Înaltpreasfințitul Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, a slujit în Catedrala arhiepiscopală din Târgoviște. Tot duminică, Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a săvârșit slujba de sfințire a Bisericii Păvălani din Protopopiatul Suceava, iar Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a sfințit biserica din localitatea Abuș, județul Mureș. Preasfințitul Gherasim, Episcopul Râmnicului, a slujit la Mănăstirea Arnota, județul Vâlcea, iar Preasfințitul Epifanie, Episcopul Buzăului și Vrancei, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia „Sfântul Antonie” din Focșani.

Preasfințitul Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Apostol Toma” din Pitești, iar Preasfințitul Casian, Episcopul Dunării de Jos, a slujit la Catedrala episcopală din Galați. Preasfințitul Timotei, Episcopul Aradului, Ienopolei și Hălmagiului, a slujit în parohia Păuni, din Protopopiatul Arad, în timp ce Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Sfânta Liturghie la parohia Valeadeni, din Protopopiatul Reșița. Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradei, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Sânnicolau, din Protopopiatul Beiuș, iar Preasfințitul Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a slujit în parohia Lucăcești, Protopopiatul Chioar. Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit în parohia Meriș, Protopopiatul Baia de Aramă, iar Preasfințitul Damaschin, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Rovine, Protopopiatul Slobozia.

Preasfințitul Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Unilac, Protopopiatul Miercurea Ciuc, iar Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandrei și Teleormanului, a slujit în parohia „Adormirea Maicii Domnului”.

Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a slujit în Catedrala episcopală din Giurgiu, iar Preasfințitul Macarie, Episcopul Europei de Nord, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Boras. Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, a participat la Sfânta Liturghie în parohia Beidand, Protopopiatul Babadag, în timp ce Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a slujit în parohia Țoinuș, Protopopiatul Jibou. Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei, a slujit la Catedrala episcopală din Slatina, iar Preasfințitul Vincențiu, Episcop-Vicar Patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia „Sfântul Elefterie” din Capitală. Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar-Patriarhal, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica Domnița Bălașa din Capitală, iar Preasfințitul Varsanufie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfântul Spiridon Nou” din București.

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a slujit în parohia Mihoc, Protopopiatul Dorohoi, în timp ce Preasfințitul Irineu Bistrițeanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Pruni, Protopopiatul Dej. De asemenea, Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a slujit în parohia Livada, din Protopopiatul Dej, în timp ce Preasfințitul Gurie Gorjeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Preajba de Câmp, din protopopiatul Craiova-Sud.

Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar Arhiepiscopiei Timișoarei, a slujit în parohia Criciov, Protopopiatul Făget, iar Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Lițca, Protopopiatul Roman. Preasfințitul Corneliu Bârlădeanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Hușilor, a slujit în parohia Valea Mare, din Protopopiatul Negrești, iar Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Bicău, Protopopiatul Satu Mare.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr.221/ 23 septembrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente