Activitățile ierarhilor în Duminica a XIX-a după Rusalii

În Duminica a XIX-a după Rusalii, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Cernica, iar Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat slujba de sfințire a Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Piatra Neamț. Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala mitropolitană din Sibiu, în timp ce Înaltpreasfințitul Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, a slujit la Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca. Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, a oficiat slujba de sfințire a bisericii din parohia Pișcoiu, Protopopiatul Târgu Cărbunești, iar Înaltpreasfințitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, a participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala mitropolitană din Timișoara, în timp ce Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, a slujit la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Constanța, iar Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a slujit la Biserica Ițcani. Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală din Alba-Iulia, iar Preasfințitul Gherasim, Episcopul Râmnicului, a oficiat slujba de sfințire a bisericii din parohia Șerbănești, Protopopiatul Drăgășani. Preasfințitul Epifanie, Episcopul Buzăului și Vrancei, a oficiat slujba de resfințire a bisericii din parohia Amara, Protopopiatul Râmnicu-Sărat, iar Preasfințitul Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului, a slujit Sfânta Liturghie, alături de Înaltpreasfințitul Mitropolit Teofan, de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, și Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Romanului, la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din Piatra Neamț.

Preasfințitul Casian, Episcopul Dunării de Jos, a oficiat slujba de sfințire a bisericii din parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Brăila, iar Preasfințitul Timotei, Episcopul Aradului, Ienopolei și Hălmagiului, a slujit la biserica parohiei Cintei din Protopopiatul Arad. Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica din parohia Padina Matei, în timp ce Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, a slujit la Biserica Forău din Protopopiatul Beiuș. Preasfințitul Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica din parohia Valea Seacă, Protopopiatul Oaș, iar Preasfințitul Damaschin, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a slujit la biserica parohiei Nuci, Protopopiatul Oltenița. Preasfințitul Ioan, Episcopul Covasnei și Harghitei, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica din parohia Izvorul Mureșului, Protopopiatul Miercurea Ciuc, iar Preasfințitul Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, a slujit la Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” – Țigănești; în timp ce Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a slujit la Catedrala episcopală din Giurgiu. Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei, a slujit la biserica din parohia Verguleasca, Protoieria Slatina II.

Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica din parohia Verguleasca, Protopopiatul Slatina II, iar Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, a pus piatra de temelie pentru biserica din parohia Războieni, Protopopiatul Babadag. Preasfințitul Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord, a slujit dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei ortodoxe române „Pogorârea Sfântului Duh” din Göteborg, Suedia, lăcaș târnosit la 6 decembrie 1992 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Preasfințitul Vincențiu, Episcop-Vicar Patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica din parohia „Sfântul Nicolae” – Malaxa, din Capitală, iar Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, a slujit la Paraclisul universitar „Sfântul Nicolae” din București. Preasfințitul Varsanufie, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfântul Spiridon Nou” din Capitală. Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica din parohia Sinca Mică din Protopopiatul Mediaș, iar Preasfințitul Irineu Bistrițeanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a săvârșit slujba de resfințire a Bisericii „Sfinții Arhangheli” din localitatea Taga, Protopopiatul Gherla. Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a oficiat Sfânta Liturghie la capela spitalului județean „Sfântul Luca” din Cluj-Napoca, iar Preasfințitul Gurie Gorjeanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, a oficiat slujba de resfințire a bisericii din localitatea Rasovița, Protopopiatul Târgu Jiu. Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a oficiat slujba de sfințire a bisericii din localitatea Sudriaș, Protopopiatul Făget, iar Preasfințitul Corneliu Bârlădeanu, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Hușilor, a slujit la Mănăstirea Mălinești, din județul Vaslui.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 233/ 7 octombrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente