Activități sociale și un nou paroh în satul Tufanul cu Icoană, din Eparhia Argeșului și Muscelului

Duminică, 22 februarie a.c., cu binecuvântarea Preasfințitului Calinic, Episcopul Argeșului și Muscelului, a avut loc în satul Tufanul cu Icoană, din comuna Mălureni, o acțiune de ajutorare a copiilor, cazuri sociale, care au primit haine și alimente.

Cu prilejul acestei activități filantropice, desfășurată în localitatea aflată la 25 de kilometri de Pitești și alcătuită din doar 300 de credincioși, majoritatea de etnie rromă, a fost instalat ca preot paroh Părintele Pârvu Sorin Alexandru, la care au participat și mai mulți credincioși ai Bisericii Mavrodolu, din Pitești. Delegația Eparhiei Argeșului și Mușcelului, condusă de părintele consilier Constantin Onu, a săvârșit, în unica sală de curs a școlii din această comunitate, o sfeștanie, un moment de catehizare, rugăciuni de dezlegare și un Te Deum. Din partea Centrului Eparhial a participat și Mărunțelu Constantin Emil, teolog misionar pentru etnia rromilor din această eparhie.

Toate aceste momente au fost realizate cu sprijinul primarului comunei Mălureni, Alexandru Adrian Cristescu, și au fost încadrate în contextul împlinirii a 150 de ani de la promulgarea Legii pentru desființarea robiei în cazul țiganilor particulari, aflați în proprietatea boierilor, la 20 februarie 1856.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…