Activități social-filantropice și misionare la Duminica Sfintei Maria Egipteanca în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În Duminica a V-a din Postul Mare, când Biserica cinstește pe Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în toate cele opt protopopiate ale Eparhiei s-au desfășurat ample activități social-filantropice și misionare, informează diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Cu acest prilej s-au rostit rugăciuni și cuvinte de învățătură specifice acestei perioade de pregătire sufletească și trupească, în vederea primirii cu bucurie a Praznicului Învierii Domnului. De asemenea, credincioșii au fost îndemnați să nu uite familiile și persoanele aflate în suferințe și nevoi, pentru a le aduce și lor în suflete bucuria Învierii.

Astfel, în localitatea Toflea din județul Galați, după săvârșirea Sfintei Liturghii la Mănăstirea „Sfinții Trei Ierarhi și Sfântul Ștefan cel Mare” de către părintele consilier Ionel Rotaru, delegatul Înaltpreasfinției Sale, toți cei prezenți, copiii, tinerii și vârstnicii, au primit daruri, constând în cărți de rugăciune, iconițe, alimente de primă necesitate și pachete cu dulciuri.

Și în localitatea Nicorești din județul Galați, au fost vizitate un număr de 18 familii nevoiașe, cărora li s-au stropit casele cu aghiasmă, s-au rostit rugăciuni de binecuvântare și s-au oferit pachete cu alimente.

Aceste activități social-filantropice și misionare sunt menite să aducă bucurie și în suflete creștinilor aflați în suferințe și nevoi, dat fiind faptul că perioada de post în care ne aflăm ne îndeamnă să fim mai buni și să venim în întâmpinarea aproapelui nostru, pentru a ne bucura împreună de Lumina Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente