Activități social-filantropice la Duminica Sfintei Cruci în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În Duminica Sfintei Cruci peste 80 de parohii din Arhiepiscopia Dunării de Jos au desfășurat acțiuni filantropice în cadrul cărora au fost vizitate 39 de spitale, aziluri și penitenciare, din orașele Galați, Brăila și Tecuci. Printre instituțiile vizitate astăzi, 7 martie, s-a numărat și spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați, acolo unde pacienții au primit pachete cu alimente, haine, încălțăminte, precum și iconițe, cărți de rugăciuni și cruciulițe.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele capelan Costel Dumbravă de la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați: „Duminica Sfintei Cruci reprezintă pentru eparhia Dunării de Jos un popas duhovnicesc deosebit, pentru a împlini mesajul Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos citit astăzi în Sfânta și dumnezeiasca Evanghelie. Iată, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Casian, se desfășoară un amplu program social-filantropic de ajutorare a celor ce sunt în spitale, în nevoi”.

Și cei privați de libertate de la „Centrul de Reeducare a Minorilor Tichilești”, județul Brăila, au primit daruri din partea parohiei Nașterea Domnului din Brăila.

În această lucrare misionară au fost implicați peste 550 de voluntari și membri ai consiliilor și comitetelor parohiale, coordonați de către preoții parohi.

Comentarii Facebook


Știri recente