Activități social-filantropice în județul Galați

Protoieria Tecuci în colaborare cu Parohia Matca III, ambele din județul Galați, au organizat astăzi, 6 martie, o acțiune social-filantropică la Unitatea Medico-socială Gănești, din același județ. În cadrul centrului sunt internate 146 de persoane cu probleme neuro-psihomotorii. Pacienții au primit haine, alimente și produse de uz casnic dar și asistență religioasă, preoții acestor parohii cercetându-i frecvent pe bolnavii Centrului.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele protopop Gheorghe Joghiu din Protoieria Tecuci a Arhiepiscopiei Dunării de Jos: „Prezența Protoieriei Tecuci și a parohiilor din Protoierie, prin comitetele și consiliile parohiale la acest Centru este cunoscută de ani de zile. Cadrele medicale cunosc receptivitatea credincioșilor din parohii, de aceea prezența Bisericii în acest Centru este un moment de bucurie, dar în același timp este și dovada practică a comuniunii în purtarea Crucii aproapelui nostru, pe care dorim să-l întărim în nădejde și în lupta pe care fiecare o are de dus pe calea biruirii păcatului”.

Protoieria Tecuci mai organizează, cu prilejul Duminicii Sfintei Cruci, și alte acțiuni social-filantropice, acțiuni ce se doresc a fi o dovadă a comuniunii creștine și în această perioadă a Postului Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente