Activități religios – culturale la penitenciarul de maximă siguranță din Giurgiu

În această perioadă a Postului Mare, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, la Penitenciarul de maximă siguranță din Giurgiu se vor desfășura o serie de activități religios – culturale care vor avea ca scop alinarea suferinței și redarea speranței persoanelor private de libertate care, într-un moment de slăbiciune, au încălcat anumite norme morale și juridice. Aceste acțiuni, inițiate de părintele capelan Bălașa Teodor, se vor desfășura în Capela „Sf. Ap Petru și Pavel’ din incinta penitenciarului și se vor bucura de prezența atât a părinților consilieri de la centrul eparhial cât și a altor preoți din jud. Giurgiu.

Programul religios – cultural va cuprinde săvârșirea Liturghiei Darurilor înainte sfințite, a Tainei Sfântului Maslu, susținerea de cateheze, convorbiri duhovnicești, expoziții de icoane pe sticlă și lemn, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Calendarul acestor activități a fost prezentat spre aprobare Preasfințitului Părinte Ambrozie de către părintele capelan Bălașa Teodor. Pentru a veni în sprijinul activității pastoral-misionare desfășurate în Penitenciarul din Giurgiu, Preasfinția Sa a oferit părintelui capelan cărțile Slujba Sfântului Maslu și rugăciuni pentru bolnavi și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte sfințite, numită și a Sfântului Grigorie Dialogul, tipărite la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, i-a mai oferit și două din lucrările tipărite în cadrul Editurii Episcopiei Giurgiului: Buna Vestire, Mănăstirea de la Bolintin Vale, autor Dna Gabriela Dumitru, și Schitul Strâmbu-Găiseni, mărturie a spiritualității monahismului vlăscean, autori monahia Cecilia Moldoveanu și Pr. Florin Valentin Velicu.

Comentarii Facebook


Știri recente