Activități pentru copii la Parohia Gorunești din Protopopiatul Drăgășani

În perioada 5-11 august 2012, Parohia Gorunești din Protopopiatul Drăgășani a organizat pentru copiii de la „Centrul pentru copii și tineret” al parohiei o tabără de vară la Ocnele Mari, a precizat Arhid. Ioan Liviu Găman.

În această tabără copii au îmbinat utilul cu plăcutul susținând mai multe activități după cum urmează:

– pelerinaje la mănăstirile din zonă unde au participat la Sfintele slujbe și pe baza informațiilor primite de la ghizi și-au îmbunătățit informațiile istorice și religioase;

– în fiecare seară au participat cu toții la catehezele susținute de pr. Marian Bădulescu;

– au vizitat Salina din localitatea Ocnele Mari;

– au dezvoltat mai multe activități recreative la ștrandul cu apă sărată din stațiune;

– împreună cu voluntarii italieni au desfășurat mai multe acțiuni în ceea ce privește ecologizarea naturii, ocrotirea și îngrijirea animalelor;

– au alcătuit ateliere de creație unde au învățat să confecționeze brățări, metanii, instrumente muzicale, etc.;

– au efectuat vizite în centrele de plasament unde au socializat și au legat prietenii cu copiii de acolo.

În perioada 19-25 august, copiii din Parohia Gorunești merg și în tabăra „Alege Școala!” de la Mănăstirea Caraiman (Bușteni).

„Toate aceste activități și multe altele se desfășoară la Parohia Gorunești în cadrul proiectelor „Hristos împărtășit copiilor” și „Alege Școala!” în baza parteneriatelor încheiate cu fundațiile „Inimă pentru inimă” și „World Vision România””, a spus părintele Marian Bădulescu, de la Parohia Gorunești și coordonator al „Centrului pentru copii și tineret” Gorunești-Bălcești.

Comentarii Facebook


Știri recente