Activități pastoral-misionare în Valea Carașului

Marți, 27 martie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a inaugurat și sfințit Centrul de zi pentru copii ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ din Anina, în prezența autorităților locale și a preoților parohi din Anina. Centrul de zi ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ a fost realizat printr-un parteneriat între Episcopia Caransebeșului, Parohia ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ și Primăria Anina, informează „Ziarul Lumina”.

În continuare, chiriarhul a săvârșit la Centrul pentru persoane vârstnice din Anina rugăciuni de dezlegare și sănătate. De asemenea, a fost binecuvântată capela cu hramul ‘Buna Vestire’ din incinta așezământului, recent amenajată. La slujbă au participat autorități locale, personalul deservent, bătrânii asistați și credincioși din parohiile orașului Anina. La ceas de seară, ierarhul a săvârșit Taina Sfântului Maslu de obște în capela cu hramul ‘Sfântul Vasile cel Mare’ din incinta Spitalului Marila. La slujbă au participat conducerea spitalului, cadre medicale, precum și numeroși pacienți. Toți cei prezenți au primit din partea chiriarhului iconițe și volumul ‘Sfinții Tămăduitori și Doctori fără de arginți’.

‘În săptămâna a cincea a Postului Mare, cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să poposim duhovnicește în trei așezăminte sociale de pe raza eparhiei noastre și în mod special ne referim la două așezăminte sociale din Anina, Centrul de zi pentru copii ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ și Centrul pentru persoane vârstnice din Anina. Centrul de zi pentru copii ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ care astăzi s-a inaugurat și s-a binecuvântat este un așezământ social pe care parohiile din Anina l-au amenajat în parteneriat cu Primăria orașului Anina. Beneficiază de serviciile sociale ale acestui centru de zi aproximativ 30 de copii. Tot acum am binecuvântat o capelă cu hramul ‘Buna Vestire’ în cadrul azilului de bătrâni din Anina, după care am citit rugăciuni de dezlegare pentru sănătate și binecuvântare a tuturor beneficiarilor de servicii sociale din acest așezământ’, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian. În perioada următoare vor fi cercetate și celelalte așezăminte social-medicale din raza Protopopiatului Oravița.

Comentarii Facebook


Știri recente