Activități pastoral misionare în Parohia Sf. Gheorghe-Orbic, Protoieria Buhuși

În Parohia Sf. Gheorghe-Orbic, Protoieria Buhuși, din jud. Bacău, în perioada 7-9 august 2011, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a avut loc pelerinajul intitulat Căutați pacea cu toții și sfințenia fără de care nimeni nu v-a putea vedea pe Dumnezeu, cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești,jud. Neamț.

” Acest pelerinaj, cu Icoana Maicii Domnului de la Trifești, a fost un bun prilej de împrospătare a vieții spirituale și de întărire a credinței,un izvor de bucurie, iubire și luminare interioară a credincioșilor. Predicile, rugăciunile, slujbele și cântările religioase, au făcut din acest pelerinaj, o lucrare misionară prin care s-a manifestat taina iubirii lui Dumnezeu pentru oameni și a iubirii oamenilor față de Dumnezeu […],Pelerinajul s-a dorit a fi și un îndemn în a păstra cu sfințenie însemnele religioase, simbolurile creștine,obiceiurile și datinile sfinte, pentru ca tăvălugul globalizării să nu ne poată înghiți tot ceea ce a mai rămas creștinesc și românesc în noi – credința și cultura străbună,, – a declarat părintele paroh Gheorghe Bârjovanu de la parohia Sfântul Gheorghe – Orbic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia Românească în Ungaria

Cu ocazia Zilei Ungariei (23 Octombrie), prezentăm principalele date despre românii ortodocși din această țară. Românii din Ungaria se împart în două principale categorii: comunitatea istorică românească a românilor care, după trasarea graniţelor actuale, au…