Activități pastoral-misionare în mijlocul copiilor

Joi, 25 octombrie, pr. Mihai Iliuș, slujitor al Parohiei „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș, s-a aflat în mijlocul copiilor preșcolari de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din Caransebeș, precum și a celor de la Grădinița „Sfânta Filoteea” din Caransebeș.

„Și în acest an școlar ne bucurăm de parteneriatul pe care îl avem cu Grădinița PP Nr. 1 și cu Grădinița „Sfânta Filoteea” din orașul nostru. Astfel, în ajunul sărbătorii Sfîntului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, sfânt care a fost crescut de mic în mijlocul familiei creștine, învățând despre Hristos și mărturisindu-L, preșcolarii au avut prilejul să cunoască viața acestuia. Toți copiii au primit icoana Sfântului pe care au colorat-o, iar prin aceasta dorim ca și cei mici să afle mai multe despre viața sfinților, cunoscându-i pe aceștia prin metodele adecvate vârstei lor: povestire, imagini, desen și cântec. Totodată, prin această acțiune încercăm să le insuflăm copiilor dorința de a-i urma pe sfinți în viața lor de zi cu zi, devenind un un exemplu de viețuire creștină” a arătat pr. Mihai Iliuș.

Între Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Caransebeș și cele două instituții de învățământ preșcolar aflate pe raza acesteia, au loc numeroase parteneriate și colaborari, care au menirea de a-L face pe Hristos prezent în viața celor mici, potrivit episcopiacaransebesului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…