Activitati misionare si social-caritative in Protopopiatul Urziceni

In aceasta perioada speciala de pregatire pentru intampinarea Sfintei Sarbatori a Invierii Domnului, la Protopopiatul Urziceni din cadrul Episcopiei Sloboziei si Calarasilor se desfasoara diferite activitati culturale, misionare si social-caritative. Despre o intalnire speciala ce a avut loc la sediul acestui protopopiat ne-a vorbit parintele Stelian Baducu, protopop de Urziceni: ‘Cu binecuvantarea PS Damaschin, episcopul Sloboziei si Calarasilor, Protoieria Urziceni, in perioada aceasta a Postului Mare, a cautat metode noi de apropiere de societatea in care traim, de probleme cu care ne confruntam cu totii. Am reusit in aceasta perioada o prima intalnire cu doamnele preotese si alte reprezentante ale Comitetelor parohiale in vederea intaririi activitatilor misionare si sociale din parohii. In urma acestei intalniri au fost derulate activitati in parohii pentru o mai buna cunoastere a realitatilor spirituale si materiale’.

Parintele protopop Stelian Baducu ne-a vorbit si despre activitatile desfasurate in parohiile protopopiatului, pe plan social: ‘Incepand cu luna ianuarie si pana in prezent, pe plan social protoieria a derulat mai multe activitati in colaborare cu diferite societati in valoare de peste 300 milioane de lei vechi. Au fost impartite alimente Centrelor de Plasament, cat si familiilor sarace din parohii. De asemenea, in aceasta perioada a postului a fost organizata o prima intalnire cu domnii primari si cu reprezentantii primariilor si institutiilor de invatamant pentru a forma un comitet format din preoti, primari si alti reprezentanti ai comunitatii locale in vederea rezolvarii problemelor cetatenilor’.

Prima luna de primavara a acestui an a fost un bun prilej de intaniri cu caracter cultural, intalniri in cadrul carora a fost omagiata femeia crestina, dupa cum ne-a spus tot parintele protopop Stelian Baducu: ‘In aceasta luna au fost organizate activitati sub genericul ‘Cinste femeii crestine’, o seara de poezie, de muzica clasica, intalniri cu doamnele mai in varsta. Miercuri, in Saptamana Patimilor, va avea loc Festivalul ‘Te Deum Laudamus’ cu cele trei sectiuni: invatatura de credinta, desen religios pe sticla si oua incondeiate si muzica bisericeasca. Elevii care vor fi selectati pentru acest festival vor primi si premii constand in icoane, carti religioase, rechizite scolare. De asemenea, protoieria are in formare si o corala a preotilor, iar parohiile desfasoara si alte activitati specifice postului’.

De asemenea, parintele protopop Stelian Baducu ne-a prezentat si deviza tuturor activitatilor ce s-au desfasurat si se desfasoara in aceasta perioada de post in cadrul Protopopiatului Urziceni: ‘Atat in partea materiala, cat mai ales in cea spirituala am avut in fata cuvintele Sf. Ioan Gura de Aur care ne vorbeste despre darul pe care il da Dumnezeu omului. Sa izgonim din viata noastra faptele care dau nastere la pacate’.

Comentarii Facebook


Știri recente