Activități liturgice în Postul Maicii Domnului în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, în toate mănăstirile și parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos se desfășoară un intens program duhovnicesc, liturgic și misionar, având drept scop înmulțirea rugăciunii, atât în familii, cât și în comunitățile parohiale și mănăstirești, pentru apărarea și izbăvirea de suferințe spirituale și trupești, informează ‘Ziarul Lumina’.

Programul cuprinde, în toate după-amiezile postului, săvârșirea slujbei Paraclisului sau Acatistului Maicii Domnului; săvârșirea Sfintei Liturghii în zilele de prăznuire a Sfinților Români: 5 august – Sf. Ioan Iacob de la Neamț (la împlinirea a 50 de ani de la mutarea la cele veșnice); 7 august – Sf. Teodora de la Sihla; 11 august – Sf. Nifon al Constantinopolului; programe catehetice și misionare; prezentarea și popularizarea broșurilor și cărților folositoare de suflet tipărite de eparhie ș.a.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a adresat un apel preoților și credincioșilor pentru sporirea vieții duhovnicești și a solidarității în vremuri de încercări spirituale și materiale, mai ales acum, la multiplele neajunsuri ale vieții noastre de zi cu zi, ca efecte ale crizei morale prin care trecem cu toții.

Chemarea la rugăciune, expresie a deplinei sincerități interioare

„Chemarea la rugăciune personală, familială și comunitară nu este un apel, nici un ordin, ci este o expresie a deplinei sincerități interioare, prin care Duhul Sfânt se sălășluiește în noi și între noi, ne arată măsura dreptății cerești: iertarea și iubirea. Să ne ajute Domnul să fim slujitorii Lui și în toate împrejurările vieții, să nu-L uităm, căci El nu este niciodată absent, nici indiferent la chemările, așteptările și dorințele noastre curate, iar măsura slujirii noastre este rugăciunea”, îndeamnă Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente