Activități închinate Sfântului Antim Ivireanul la Râmnic

În perioada 25-27 septembrie, orașul Râmnic va găzdui mai multe manifestări religioase și culturale dedicate Sfântului Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul municipiului și al eparhiei. După cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului, pe 25 septembrie, un sobor de preoți și diaconi va săvârși Sfânta Liturghie pentru a marca debutul celei de-a XIII-a ediții dedicate prăznuirii sfântului.

În partea a doua a zilei, va avea loc la complexul cultural al Centrului Eparhial a XII-a ediție a Festivalului Vernisajul Expoziției ‘Monahism și Artă’. Pe 26 septembrie, în cea de-a doua zi a manifestării, va fi lansată lucrarea cu titlul ‘Femeia în Biserică, familie și societate’, scrisă de episcopul râmnicean Vartolomeu Stănescu. De asemenea, credincioșii râmniceni vor putea asista la un concert de muzică sacră, ce va fi organizat lângă Biserica ‘Sfânta Varvara’ din Salina Ocnele Mari. Invitat special va fi maestrul Gheorghe Zamfir.

Ziua se va încheia cu tradiționalul pelerinaj cu icoana Sfântului, pe traseul Arhiepiscopie – Calea lui Traian – Prefectură – Primărie – Troița Sfântul Antim Ivireanul. Evenimentele vor culmina, în data de 27 septembrie, de praznicul Sfântului, cu Sfânta Liturghie, săvârșită de un sobor de arhierei.

Comentarii Facebook


Știri recente