Activități filatropice în Arhiepiscopia Dunării de Jos, la Duminica Înfricoșătoarei Judecăți

În ziua de 19 februarie a.c., la Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, în Arhiepiscopia Dunării de Jos peste 90 de parohii au desfășurat o amplă acțiune cu caracter filantropic, în cadrul căreia au fost vizitate și ajutate persoane cu venituri reduse, vârstnici și familii cu mulți copii, aflate în evidența parohiilor, precum și instituțiile de asistență socială și medicală din județele Galați și Brăila: cămine de copii, aziluri de bătrâni, spitale și penitenciare.

În bisericile din eparhie au fost rostite la slujba Sfintei Liturghii, cereri speciale pentru toți semenii aflați în suferință, rugăciunea din biserici fiind prelungită până la inima celor singuri sau aflați în nevoi prin gândul bun și luminos, prin fapta de omenie.

La această activitate cu caracter misionar și filantropic au participat peste 300 de voluntari și membri ai consiliilor și comitetelor parohiale, coordonați de către preoții de la parohii, precum și slujitorii care slujesc cu jertfelnicie în respectivele unități de asistență socio-medicală. Cu acest prilej, au fost oferite alimente, haine, încălțăminte și colportaj bisericesc (iconițe, cărți de rugăciuni, calendare, cruciulițe).

Vizită filantropică la capela „Sf. M. Mc. Pantelimon”, din incinta Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” din Galați:

În cadrul acestui spital și sub purtarea de grijă a pr. capelan Cosmin Munteanu se află și beneficiarii Centrului de Urgență pentru persoane fără de adăpost. Acestora le-au fost citite rugăciuni de sănătate, fiind încurațați și mângâiați în greaua suferință a singurătății.

Cele 114 persoane prezente au beneficiat de o masă caldă oferită prin grija organismelor parohiale din cadrul parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfântul Gheorghe” din Galați, informează edj.ro.

Vizită filantropică la Penitenciarul Galați:

Programul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în capela „Sf. Ap. Petru și Pavel” la care au participat o parte dintre cei privați de libertate. La finalul acesteia a fost prezentat un scurt moment poetic, având ca autor pe unul dintre cei întemnițați.

Parohiile „Sf. Ioan Botezătorul”, „Sf. Ecaterina” și „Pogorârea Sfântului Duh” alimente neperisabile, obiecte igienico-sanitare și articole de îmbrăcăminte, cărți de rugăciuni și iconițe.

Vizită filantropică la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Doctori fără de Arginți, Chir și Ioan” din Galați:

Parohia „Sfânta Treime” din Filești, jud. Galați, a pregătit un număr de 100 pachete cu alimente și dulciuri pentru copiii internați în acest spital. După săvârșirea Sfintei Liturghii, pr. George Postolache, însoțit de o parte din membrii Consiliului și Comitetului parohial, cu acceptul conducerii spitalului, au vizitat bolnavii în saloanele lor oferindu-le darurile aduse, încurajând și binecuvântând atât copiii și părinții lor, cât și cadrele medicale.

Comentarii Facebook


Știri recente