Activități educative pentru copiii din Parohia Sfântul Dimitrie – Pătrimea din județul Ialomița

În cadrul Parohiei ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir’ din Comuna Coșereni, Sat Pătrimea, județul Ialomița, 150 de copii sunt beneficiarii proiectelor: ‘Hristos împărtășit copiilor’, ‘Tradiții reînnoite în suflet de copil’, și ai proiectului ‘Să cresc mare și sănătos’, proiecte pe care Parohia ‘Sfântul Dimitrie’ din Satul Pătrimea le desfășoară din anul 2010 în colaborare cu Fundația World Vision România.

În cadrul proiectului ‘Să cresc mare și sănătos’ copiii participă săptămânal la seminarii ce au ca scop informarea cu privire la o viață sănătoasă, prevenirea îmbolnăvirilor sau a comportamentelor periculoase.

Seminariile sunt susținute de către medici specialiști, medici rezidenți, dar și de studenții din anii terminali de la Facultatea de Medicină din București.

Pe parcursul acestor întâlniri sunt explicate schimbările prin care trece organismul lor, care sunt principiile unei vieți sănătoase și primesc sfaturi pentru îngrijirea corpului.

Un astfel de seminar a avut loc miercuri, 25 iulie 2012, iar copiii prezenți au fost plăcut impresionați de informațiile prezentate de către domnișoara Andreea Ioana Olaru, voluntar, absolventă a Facultății de Medicină din București. Copiii au mărturisit că doresc susținerea seminariilor în continuare.

Pe lângă teorie copiii au fost supuși și unei probe practice constând în prepararea unei salate de fructe.

Copiii înscriși în proiecte au vârsta cuprinsă între 4 și 15 ani și desfășoară diferite activități, precum cele religios-morale, dar și activități educative.

Activitățile se desfășoară de două ori pe săptămână în incinta bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente