Activități educative la Seminarul Teologic Sfântul Grigorie Teologul din Craiova

Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova va găzdui, joi, 15 noiembrie 2012, începând cu orele 13:00, un program artistic menit să atragă atenția asupra traficului de persoane. Inițiatorul acestei acțiuni este Asociația „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III”, în colaborare cu Centrul Regional al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane și Fundația „Cuvântul care Zidește”, a Mitropoliei Olteniei, după cum a precizat Gabriela Popescu, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Cu acest prilej, elevii Liceului „Charles Laugier” și Colegiul Tehnic Energetic din Craiova vor pune în scenă două scenete de teatru care au ca scop informarea și conștientizarea publicului cu privire la fenomenul traficului de persoane. De asemenea, elevii seminariști au pregătit o scenetă de teatru pe care o vor interpreta în cadrul aceluiași eveniment, având ca tema violența.

„Prin această acțiune care vine în continuarea seriei de activități educative începute săptămâna trecută, sunt prezentate metodele de atragere ale tinerelor, privind piața muncii negre în străinătate cât și o serie de alte acțiuni negative”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației „Cuvântul care Zidește”.

De asemenea, un reprezentant al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Craiova, și Aurora Zgonea, președintele Asociației Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III, le vor vorbi mâine seminariștilor despre acest fenomen și despre viciile societății noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente