Activități educative în Parohia Pancu din Protopopiatul Botoșani

Parohia Pancu – Vorona, Protopopiatul Botoșani, organizează în această perioadă mai multe activități în care sunt implicați copiii din parohie. Aceștia învață cântările Sfintei Liturghii, vizionează filme ce au caracter creștin, pictează și citesc din cărțile bibliotecii parohiale. În perioada 13-14 iulie, 32 de copii din parohie, alături de pr. paroh Simeon Relu Enache, au mers într-un pelerinaj la mănăstirile și obiectivele turistice din Bucovina, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

‘Aceste activități sunt organizate din dragoste pentru copiii parohiei noastre. Avem nădejdea că se vor apropia mai mult de Biserică și vor cunoaște bogățiile credinței noastre ortodoxe și ale culturii românești. Nădăjduim că prin activitățile la care ei participă să-i putem îndruma din punctul de vedere al educației religioase și civice. Dorim să închegăm o legătură vie cu micii enoriași, dar și cu membrii familiilor lor’, a spus pr. paroh Simeon Relu Enache.

Activitățile educative se desfășoară atât în biserica parohială, cât și în sediul fostei școli generale din Pancu, care a fost pus la dispoziție de Primăria Vorona. La finalul vacanței de vară copiii implicați în proiectele educative vor primi diplome de excelență din partea parohiei Pancu.

Comentarii Facebook


Știri recente