În Așezământul cultural-filantropic ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ din Botoșani a avut loc, în ultima zi de școală a acestui an, o activitate a celor 20 de copii din cadrul Fundației ‘Hand of Help’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Așezământul parohiei ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ a derulat în ultimul an mai multe activități educative și culturale pentru copii și tineri.
La inițiativa părintelui paroh Petru Fercal, în prezența tuturor celor care i-au înconjurat, timp de un an, cu dragoste și înțelegere, copiii au desfășurat în incinta așezământului ultima lor activitate din acest an școlar, la sfârșitul căreia au primit diplome și dulciuri din partea parohiei ‘Sfântul Ioan Botezătorul’. Activitatea lor a fost urmată de o drumeție până la Mănăstirea Vorona, apoi la Sihăstria Voronei, unde s-au închinat la mormântul Sfântului Onufrie. Pe platoul din apropierea mănăstirii s-au jucat, au cântat, au luat o mică gustare, au făcut poze și s-au împrietenit mai bine cu cei care le-au dovedit că le sunt mentori și părinți spirituali.
În incinta așezământului cultural-filantropic al parohiei ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ din Botoșani se derulează de un an mai multe activități în care au fost implicați elevi de la mai multe școli și licee din municipiu, profesori creștini, cât și enoriași cu inițiativă și generozitate. În fiecare sâmbătă, sălile așezământului au adăpostit zeci de elevi de toate vârstele, dornici să lucreze suplimentar la diferite obiecte de învățământ: limbi moderne (franceză, engleză, greacă), matematică, informatică, geografie, muzică psaltică sau pictură bisericească, coordonați de profesori voluntari care au demonstrat că altruismul rămâne încă una dintre marile virtuți creștine. Rezultatele acestor activități neobosite nu au întârziat să se arate: la Olimpiada de Limbă greacă, elevii îndrumați de prof. Claudia Iftime au obținut premii importante.
De asemenea, în virtutea parteneriatului dintre Protopopiatul Botoșani și Fundația ‘Hand of Help’, 20 de copii creștin-ortodocși, orfani sau abandonați, au putut participa duminică de duminică la Sfânta Liturghie. Sălile așezământului cultural-filantropic au fost larg deschise și pentru ei. Copiii au fost antrenați în diverse activități, menite să le valorifice potențialul creativ, să le dezvolte înclinațiile și aptitudinile, să le organizeze în mod rațional și plăcut timpul liber. Activitățile au fost gândite de pr. paroh Petru Fercal, care va demara un proiect de cunoaștere în profunzime a credinței străbune, prin intermediul unui ciclu de conferințe în cadrul cărora creștinii înșiși vor conferenția pe anumite teme, fiind ajutați de către profesori de religie și îndrumați să consulte un vast material documentar, asupra căruia încă se mai lucrează.