Activități ecologice la Liceul Teologic Ortodox din Oradea

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Patrula Eco a Liceului Teologic Ortodox ‘Episcop Roman Ciorogariu’ din Oradea, formată din elevii clasei I B, coordonați de institutoarele Simona Stanca și Mirela Bar, a hotărât să continue seria activităților propuse în cadrul proiectului concurs ‘Școli pentru un viitor verde’, cu o activitate specifică acestui anotimp, intitulată ‘Curtea eco’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Acțiunea a constat în îmbogățirea spațiului eco din curtea liceului prin amenajarea unui nou spațiu verde.

Cum părinții elevilor din această clasă au o relație foarte strânsă cu școala, ei au dovedit și de data aceasta un interes deosebit și o prezență foarte activă în cadrul noului proiect. Fiecare părinte, alături de copilul său, ‘înarmat’ cu unelte de lucru, s-a prezentat miercuri, 6 aprilie, în curtea școlii. Aici, sub îndrumarea cadrelor didactice, au săpat, au greblat, au sădit brăduleți, au plantat arbori ornamentali și flori de primăvară. Pentru ca activitatea să înfrumusețeze și mai mult curtea școlii, la final s-au revopsit băncile pe care elevii își petrec timpul în fiecare pauză.

Toate materialele folosite la aceste activități au fost achiziționate din banii adunați în urma desfășurării primei etape a proiectului ‘Școli pentru un viitor verde’, respectiv expoziția cu vânzare de mărțișoare confecționate de către elevi din materiale reciclabile, desfășurată în luna martie a acestui an. Pentru a fi convinși că lucrul lor nu a fost în zadar și că va fi unul trainic, Patrula Eco a creat apoi panouri de atenționare cu mesaje eco, diferite de cele clasice, întâlnite peste tot în parcurile din oraș, pe care le-au postat în diferite locuri din curtea liceului. Aceste mesaje au fost ușor de remarcat și apreciate atât de către personalul liceului, cadre didactice și elevi, cât și de către părinți.

Comentarii Facebook


Știri recente