Activități dedicate Sfintelor Paști, la Botoșani și Roznov

Membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) din filialele Botoșani și Roznov organizează în această perioadă mai multe activități dedicate sărbătorilor pascale. La Botoșani a avut loc în perioada Postului Mare un curs de încondeiat ouă, iar la Roznov s-a încheiat acum două zile Cercul de pictură ‘Trepte spre lumina Învierii’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Asociația Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) – filiala Botoșani a inițiat în perioada Postului Mare câteva întâlniri săptămânale unde s-au predat cursuri de încondeiere a ouălor. Aceste cursuri s-au desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prin generozitatea părintelui Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoșani, care a pus la dispoziția cursanților cantina Bisericii ‘Sfântul Ilie’ din Botoșani. ‘La acest curs au participat copii, tineri și persoane trecute de vârsta a treia, care au dorit să deprindă acest meșteșug tradițional. Lucrările participanților vor fi expuse la sediul Protopopiatului Botoșani pe 25 aprilie 2011’, a spus pr. Constantin Claudiu Oniciuc, parohul de la Vlădiceni, Protopopiatul Botoșani. Tot în această perioadă, parohia ‘Înălțarea Domnului’ Vlădeni, în colaborare cu Școala Generală Vlădeni, a organizat un atelier de închistrire a ouălor cu elevi de la clasele I-VIII.

‘Trepte spre lumina Învierii’ la Roznov

În incinta Școlii Generale Roznov a avut loc joi, 14 aprilie, în cadrul parteneriatului între biserica parohială și școală, un program artistic susținut de elevii școlii, ca preambul pentru întâmpinarea sfintelor sărbători pascale. Programul a cuprins poezii și cântece religioase, iar la final au fost oferite diplome de merit pentru 60 elevi din toate ciclurile de învățământ, care au expus icoane (pe sticlă, lemn și hârtie) în cadrul Cercului de pictură ‘Trepte spre lumina Învierii’. ‘Alături de organizatorii proiectului, au fost membrii Asociației Tinerilor Ortodocși Români (ATOR) – filiala Roznov, elevi și cadre didactice din școală, care au expus diverse desene, colaje, machete cu tematică pascală și ouă încondeiate’, a spus pr. Iulian Vasile, parohul de la Chintinici, Protopopiatul Roznov.

Comentarii Facebook


Știri recente