Activități culturale și filantropice dedicate Zilei Internaționale a Femeii

Elevii de la mai multe școli din Moldova s-au implicat, de la începutul săptămânii până ieri, în organizarea de spectacole artistice cu prilejul zilei de 8 Martie. Pentru vârstnici s-au pregătit daruri, flori și felicitări. PS Ioachim Băcăuanul s-a întâlnit ieri cu angajatele Centrului eparhial Roman pentru a le felicita, informează „Ziarul Lumina”.

La Școala ‘Petru Rareș’ din Hârlău a avut loc ieri programul social-filantropic și cultural ‘Femeia creștină’. Evenimentul a fost derulat de Fundația ‘Solidaritate și Speranță’ – filiala Hârlău, în cadrul parteneriatului Școală-Biserică. Un număr de 50 de elevi de la clasele a II-a B și a IV-a B, coordonați de prof. Tereza Rugină și Gabriela Onofrei, au oferit femeilor pensionare din Hârlău și Pârcovaci un program artistic dedicat Zilei Femeii. Programul oferit de elevi a constat în prezentarea de cântece și poezii tematice. La sfârșitul întâlnirii, elevii au oferit flori, mărțișoare și daruri femeilor pensionare care au participat la activitate. Bătrânii au primit sfințișori din partea Fundației ‘Solidaritate și Speranță’ – filiala Hârlău. ‘Întrucât în acest an marcăm Anul european al îmbătrânirii active și al solidarității între generații, avem intenția să realizăm mai multe activități în care vor fi implicați elevi și pensionari din Hârlău’, a relatat prof. Laura Crăciun.

Manifestări dedicate mamei la Dorohoi

Manifestările dedicate Zilei de 8 martie au început la Dorohoi încă de acum trei zile. Marți, 6 martie, în Sala Teatrului din Dorohoi, a avut loc minifestivalul-concurs ‘Mama – îngerul meu’, organizat de copiii de la Grădinița cu program prelungit numărul 6 din Dorohoi (structură a Seminarului Teologic Liceal Ortodox ‘Sfântul Ioan Iacob’ din Dorohoi), în colaborare cu Grădinița numărul 7 din Dorohoi (structură a Școlii Generale numărul 4 din Dorohoi). Miercuri, 7 martie, la Sala Teatrului din Dorohoi a avut loc spectacolul ‘Flori pentru mama’, organizat de Clubul elevilor din Dorohoi. În cadrul acestei manifestări, elevul Alexandru Raclariu (anul IV, secția Pastorală la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi) și eleva Diana Catrinescu (anul II, secția Filologie – bilingv la seminarul teologic dorohoian) au interpretat un duet. Au mai evoluat în cadrul Orchestrei ‘Mugurelul’ elevii Bidașcu Silvestru și Răzvan Sarafim. Cenaclul ‘Haris’ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi a organizat ieri spectacolul ‘Un zâmbet și un gând frumos pentru mama’ – ediția a IX-a, coordonat de prof. Cristina-Ionela Ignat și de prof. Gianina Butescu. Pe scenă au evoluat cu piese muzicale și scenete elevi și eleve din cadrul seminarului. ‘La acest eveniment au participat mame ale elevilor, dar și invitate ale instituțiilor dorohoiene. Manifestarea a fost dedicată mamei și primăverii, care ne bucură inimile prin soare’, a spus pr. Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Dorohoi.

Spectacole pentru bătrânii Centrului rezidențial Hârja

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a oferit ieri flori, felicitări și cadouri angajatelor Centrului eparhial Roman. ‘Preasfinția Sa s-a întâlnit cu angajatele Centrului eparhial, le-a felicitat cu ocazia zilei de 8 Martie, le-a binecuvântat și le-a adresat un cuvânt de prețuire și binecuvântare pentru prezența și lucrarea benefică în familie, Biserică și societate’, a afirmat pr. Constantin Gherasim, inspector pe Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. La Centrul rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice ‘Sfântul Ștefan cel Mare’ Hârja a avut loc ieri un spectacol artistic cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii. Manifestarea a fost organizată de elevii Școlii ‘Ghiță Mocanu’ din Onești, coordonați de prof. Otilia Bârgăoanu, care au oferit bătrânilor de la Hârja daruri, flori, mărțișoare și felicitări. ‘Copiii i-au vizitat pe vârstnicii îngrijiți în Centrul rezidențial Hârja și au stat de vorbă cu ei. 8 Martie a devenit o zi a întâlnirii între tânăra generație și cei ce ar putea fi bunici elevilor care i-au vizitat’, a relatat pr. Constantin Gherasim. În urmă cu două zile, vârstnicii de la Hârja au primit vizita bunicilor de la Club 60 Bacău. Membrii Clubului 60 Bacău au susținut un program artistic dedicat zilei de 8 Martie. La finalul programului, bătrânii de la Hârja au primit diferite daruri confecționate manual de bătrânii de la club, obiecte decorative, dulciuri, fructe și haine.

Daruri pentru bătrâni de la teologii ieșeni

Studenții din anul II ai Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași, specializarea Asistență socială, au oferit ieri daruri, constând în fructe, felicitări, flori și mărțișoare, bătrânilor de la Căminul ‘Sfânta Cuvioasa Parascheva’ din Copou. Pe 1 martie, tot ei au ajuns la copiii din Centrul de zi ‘Sfânta Marina’ al Fundației ‘Solidaritate și speranță’, cărora le-au dăruit mărțișoare și felicitări realizate chiar de ei. ‘Studenții teologi de la Asistență socială au dorit să fie alături și anul acesta de grupurile defavorizate cu care încercăm să socializăm și în timpul orelor de practică’, a declarat conf. univ. dr. Carmen Gabriela Lăzăreanu, coordonatoarea acestor activități.

Comentarii Facebook


Știri recente