Activități culturale și educative pentru copii și tineri la Parohia Uda, Protopopiatul Pașcani

La parohia „Nașterea Maicii Domnului”-Uda, din comuna Tătăruși, protopopiatul Pașcani, continuă activitățile culturale și educative pentru copii și tineri. Astfel, sâmbătă, 31 martie 2012, grupul vocal parohial „Stephanus Magnus” a participat la o lansare de carte la Biblioteca Muncipală Pașcani, unde a interpretat câteva cântări religioase și cântece tradiționale, prezentarea artistică a copiilor fiind apreciată de toți cei prezenți. Duminică, 1 aprilie 2012, după săvârșirea Sfintei Liturghii, a avut loc etapa a VII-a a proiectului „Evanghelia în imagini”, fiecare participant prezentând creația proprie a icoanei Bunei Vestiri în creion și aquarelle, după care, în după-amiaza aceleași zile, un grup de 20 de copii și tineri au mers în pelerinaj la schitul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”-Broșteni, din comuna Drăgușeni, județul Suceava.

Răzvan Pintilie, tânărul care s-a ocupat de pregătirea programului de la Biblioteca Municipală și de pelerinajul la Schitul Broșteni, ne-a relatat: „Am participat la lansarea cărții „Pioneze acre” a domnului procuror Vasile Avădănei, care ne-a invitat să interpretăm câteva cântări religioase la Biblioteca Municipală Pașcani, copiii care formează grupul vocal „Stephanus Magnus” prezentându-se foarte bine, fiind îmbrăcați în portul tradițional al comunei Tătăruși. Duminică, după Sfânta Liturghie, am mers cu un grup de 20 de copii și tineri la Schitul Broșteni, parcurgând pe jos, aproximativ 7 km dus-întors. La schit, părintele stareț Metodie Atomei a adresat un cuvânt de învățătură copiilor, după care le-a oferit mici daruri fiecăruia în parte. Deși inițial vremea nu se arăta prea frumoasă, Dumnezeu ne-a dăruit la întoarcere o vreme liniștită, mai ales că drumul până la schit este aproape în totalitate prin pădure”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…