Activități cultural-misionare în Valea Almăjului

Pe 5 mai 2012 Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a binecuvântat lucrările de amenajare a casei parohiale din Șopotul Nou, după cum informează episcopiacaransebesului.ro. Casa parohială a fost refăcută în totalitate, atât în interior cât și în exterior.

În continuare, Chiriarhul a oficiat în biserica parohială cu hramul „Sfântul Apostol Toma”, o slujbă de pomenire a protopopului Gheorghe Țunea, fiu al satului Șopotu Nou. După slujbă a avut loc dezvelirea plăcii comemorative în cinstea protopopului Gheorghe Țunea. În cadrul manifestării a avut loc decernarea titlului de cetățean de onoare al comunei Șopotul Nou, Preasfințitului Părinte Episcop Lucian. Apoi, Întâistătătorul eparhiei a participat la Simpozionul internațional „Oameni de seamă ai Banatului „, organizat de școala generală din Șopot, în cadrul căruia Preasfinția Sa a susținut comunicarea „Episcopul Iosif Bădescu – exponent de seamă al Văii Almăjului”.

De asemenea, Chiriarhul însoțit de domnul primar au vizitat șantierul bisericii în construcție din filia Stăncilova, Parohia Șopotul Nou.

Comentarii Facebook


Știri recente