Activități cultural filantropice în preajma Crăciunului la Caransebeș

În preajma Crăciunului, Episcopia Caransebeșului dezvoltă numeroaase activități culturale și social-filantropice. Joi, 13 decembrie 2012, în sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial, copii înveșmântați în costume tradiționale de la Centrul de zi din cadrul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” au susținut un moment artistic în cadrul căruia au rostit poezii și au cântat colinde. Manifestarea s-a bucurat de prezența Preasfințitului Lucian Episcopul Caransebeșului care la final le-a împărțit cadouri iar părinților și însoțitorilor iconițe și calendare, după cum aflăm de pe site-ul episcopiacaransebeșlui.ro.

Vineri, 14 decembrie a.c. Centrul de Voluntari al Episcopiei Caransebeșului, prin coordonatorul său, prof. Rada Petrișor a distribuit 50 de cadouri pentru copiii nevoiași din parohia Măru. Pachetele au fost pregătite de către Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, în colaborare cu Societatea Femeilor Ortodoxe și în consultare cu Sectorul Social-Filantropic al Episcopiei.

Cei 50 de copii, proveniți din familii monoparentale, sau din familii cu probleme sociale, și-au așteptat darurile în paraclisul școlii din Măru. Preotul Nicolae Negrei, dimpreună cu dascălii copiilor și-au așteptat binefăcătorii și împreună au cântat o colindă, rosind deopotrivă rugăciunea „Tatăl nostru” în capela școlară. Mai apoi au fost împărțite darurile de către domnul prof. Rada Petrișor, fiecare primind dulciuri, jucării și cărți cu povești. Cei 50 de copii, care locuiesc în șantierul barajului din apropierea satului Măru, precum și alți copii din localitatea au mai beneficiat de sprijinul material dar și cultural al Centrului de Voluntari al Episcopiei Caransebeșului, care în colaborare cu schitul Poiana Mărului, cu școala gimnazială și cu parohia au organizat pe raza comunei diferite activități educative.

Tototată, prin efortul aceluiași centru de voluntariat s-au distribuit haine pentru copii și maturi, ce se vor împărți prin osârdia și rânduiala părintelui paroh Pavel Negrei. Organizarea acestor activități va continua și după sărbătorea Nașterea Domnului, prin implicarea a cât mai mulți binevoitori în dorința de a fi alături de copiii nevoiași în mai multe localități rurale din Episcopia Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…