Activități cu copiii și tinerii în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

În Episcopia Sloboziei și Călărașilor s-a desfășurat în perioada 15 martie – 6 iunie 2013, cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, a III-a ediție a concursului interjudețean cu tematică religioasă de creație plastică, închinat, în acest an, cinstirii Sfinților Împărați Constantin și Elena. Câștigătorii acestei ediții au fost premiați ieri, 6 iunie, la Centrul cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia, informează Ziarul Lumina.

La acest concurs au participat elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, precum și cadre didactice de religie și profesori de educație plastică ai școlilor respective. În privința genului de creație artistică, au fost stabilite trei secțiuni ale concursului: compoziție plastică (desen/pictură, tehnică la alegere) cu tematică religioasă; colaj (hârtie colorată, textile, fire, materiale din natură) cu tematică religioasă; icoane pe sticlă, lemn sau alte materiale, copiii participanți fiind grupați pe trei categorii de vârstă: ciclul primar, gimnazial și cel liceal.

La etapa eparhială a concursului au fost prezentate peste 400 de lucrări, ele fiind evaluate de un juriu care i-a avut ca membri pe pr. Manuel Rusu, consilier cultural, pr. Constantin Pătrașcu, inspector pentru catehizarea parohială, pr. Dragoș Stanciu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, pr. Arcadie Alin Puișor, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, Gheorghe Petre, președinte al UAP Ialomița, și Doina Roșca, director al Centrului cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia.

Copiii care au realizat cele mai frumoase lucrări au primit premii din partea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în cadrul unei festivități organizate ieri, 6 iunie, la Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia, în prezența președintelui Consiliului Județean, prof. Vasile Silvian Ciupercă. Astfel, la ciclul primar au fost premiați următorii copii: Premiul I – Casiana Grigoriu, clasa 0, Grădinița Prâslea din Călărași; Premiul II – Vlad Năstase, clasa I, Liceul de Artă „Ionel Perlea” din Slobozia; Premiul III – Ana Drăgan, clasa I, Școala Gimnazială „Dor Mărunt” din Călărași; mențiune – Mihai Năstăsoiu, clasa I, Școala „Aurel Vlaicu” din Fetești. La ciclul gimnazial au câștigat copiii: Premiul I – Alexandra Olăreanu, clasa a V-a, Cercul de pictură „Sfântul Apostol Luca” din Urziceni; Premiul II – Ana Antoneac, clasa a VII-a, Liceul de Artă „Ionel Perlea” din Slobozia; Premiul III – Andreea Ene, clasa a VI-a, Cercul de pictură „Sfântul Apostol Luca” din Urziceni; mențiune – Andrei Bocioagă, clasa a V-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași. La ciclul liceal, câștigători au fost elevii: Premiul I – Lucia Parapiu, clasa a XII-a, Liceul de Artă „Ionel Perlea” din Slobozia; Premiul II – Iuliana Radu, clasa a XI-a, Colegiul Național din Călărași; Premiul III – Alexandra Bondoc, clasa a XI-a, Colegiul Național din Călărași, mențiune – Flavius Baguci, clasa a IX-a, Seminarul Teologic din Slobozia. Valoarea totală a premiilor a fost de 6.000 lei, fondurile fiind oferite de Episcopia Sloboziei și Călărașilor și Centrul cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia.

Comentarii Facebook


Știri recente