Activități cu copiii în tinda Bisericii, în Transilvania

În cadrul programului ‘Școala altfel’ au avut loc numeroase activități dedicate copiilor de către unitățile de învățământ, în colaborare cu instituții bisericești, informează „Ziarul Lumina”. Elevii au vizitat biserici, au încondeiat ouă, au cântat pricesne și au participat la activități educative specifice vârstei.

La Sibiu, a avut loc cea de a patra ediție a atelierului de încondeiere a ouălor de Paști ‘Primăvara adolescenților’, organizat de Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă (AOLN) Sibiu, în colaborare cu Centrul Arhidiecezan de Diagnoză și Cercetare Catehumenală, Omiletică și în Pedagogia și Metodologia Religiei (CADCO ‘Mitropolit Andrei Șaguna’), ‘Minisatul Sfântul Andrei’ din Brașov și Complexul Național Muzeal ‘ASTRA’ Sibiu.

Elevii Grupului Școlar din Râșnov, ai Liceului Teoretic ‘Constantin Noica’ Sibiu și ai Școlii ‘Regina Maria’ Sibiu au fost inițiați în arta încondeierii ouălor de către meșteri populari din ‘Minisatul Sfântul Andrei’ din Brașov și din Asociația ‘Vatra Hărmanului’.

La Liceul Teoretic ‘Axente Sever’ din Mediaș a avut loc seminarul ‘Implicațiile moral-religioase ale bioeticii’, parte din proiectul ‘Lucrând împreună cu cei în nevoie’, care se derulează de doi ani în parteneriatul dintre Protopopiatul Mediaș și liceu. Au participat pr. profesor Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu, pr. protopop Ovidiu Găban, medicul Rusu Dan, pr. dr. Achim Sărășan, pr. Flaviu Fleșer, directorul liceului, prof. Eugenia Munteanu, prof. Elena Hulpuș, coordonator al acțiunii, cadre didactice și 95 de elevi din clasele IX-XII.

Elevii din Parohia Slimnic, Protopopiatul Sibiu, coordonați de diriginți și de pr. paroh George Piț, au participat la diverse activități la biserică. Copiii de la grădiniță au aflat care este semnificația obiceiurilor și slujbelor de Paști. Cei 80 de elevi din localitate s-au spovedit și împărtășit cu Sfintele Taine pentru a întâmpina Învierea Domnului. Copiii au redactat compoziții pornind de la simboluri biblice, după cum a spus pr. paroh George Piț.

‘Școala altfel’ în Biserică la Cluj-Napoca

Elevii Liceului ‘Eugen Pora’ Cluj-Napoca, însoțiți de prof. Iulia Chende, au participat, în Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din cartierul Mănăștur, la activități cu jocuri, cântece la chitară, discuții religioase și o agapă, după cum a arătat coordonatorul activităților de tineret din cadrul Arhiepiscopei Clujului, Radu Copil. De activități asemănătoare au beneficiat și elevii de la Școala ‘Liviu Rebreanu’ și Liceul Teoretic ‘Lucian Blaga’.

Elevii de la Școala ‘Ioan Bob’ din Cluj-Napoca, însoțiți de înv. Nastasia Tarcea, au vizitat sediul Mitropoliei Clujului, unde au fost întâmpinați de Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Ierarhul le-a dat micuților câteva îndemnuri și sfaturi duhovnicești, iar la final le-a împărțit iconițe și cărticele de rugăciuni. Copiii au prezentat un microrecital de pricesne, apoi au vizitat sediul Radio Renașterea, capela seminarului, Catedrala mitropolitană și Muzeul Arhiepiscopiei, însoțiți de pr. Claudiu Grama, consilierul pe probleme de protocol din Arhiepiscopia Clujului. Copiii de la Grădinița ‘Horea’ din Florești au vizitat Biserica ‘Soborul Maicii Domnului’, unde au fost primiți de pr. paroh Marcel Andreica, de la care au aflat despre Sfintele Taine. Copiii au prezentat un moment literar-artistic și lucrări realizate în cadrul proiectului ‘Școala altfel’, fiind răsplătiți cu prescură și cu dulciuri. Activitățile desfășurate cu copiii de la Grădinița ‘Horea’ din Florești au continuat cu o vizită la căminul de bătrâni din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente