Activități cu copiii în Cluj-Napoca

Parohia ‘Nașterea Domnului’ din Cluj-Napoca, păstorită de pr. Nicolae Buda, a finalizat proiectul ‘Copiii, mâinile lui Hristos’, derulat în parteneriat cu Parohia ‘Sfântul Mina’ din Cluj-Napoca, Parohia Brăișoru, Parohia ‘Sfinții Ilie Iorest, Sava și Iosif’ Cluj-Napoca, după cum informează „Ziarul Lumina”. Alte activități cu copiii au avut loc în Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Mănăștur.

Desfășurat în perioada februarie-iunie, proiectul a reunit mai multe ateliere de activități practice, filantropice, beneficiari fiind copiii instituționalizați de la Centrul maternal ‘Sfânta Veronica’ de la Mănăstirea Dumbrava, județul Alba, și familiile asistate social din Parohia ‘Nașterea Domnului’ Cluj-Napoca. Expoziția reunește în jur de 150 de fotografii care au surprins imagini din toate etapele proiectului.

În cadrul expoziției sunt și imagini cu cei mici care sunt mereu prezenți la biserică împreună cu cadrele didactice de la Școala ‘Constantin Brâncuși’, cu care parohia desfășoară, în colaborare, activități multiple. Expoziția care a marcat finalizarea proiectului este deschisă în sala de la demisolul Bisericii ‘Nașterea Domnului’, până pe 25 iunie. De asemenea, elevii Școlii ‘Constantin Brâncuși’ sunt așteptați în perioada următoare la mai multe activități, iar joi, 7 iunie, sunt așteptați la tradiționala agapă de Lăsatul secului pentru Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Pe 12 iunie, copiii sunt așteptați la Concursul de poezie și cântece religioase ‘Micul Onufrie’, aflat la a VI-a ediție.

Concurs ‘Lăsați copiii să vină la Mine!’

La Parohia ‘Nașterea Domnului’ din Cluj-Napoca se desfășoară între 3 iunie-17 septembrie Concursul literar-religios ‘Lăsați copiii să vină la Mine!’, ediția a VI-a, pentru clasele III-VIII. Până pe 24 iunie are loc înscrierea la concurs, între 25 iunie-1 septembrie se redactează lucrările care se depun, apoi, între 2-9 septembrie, la biserică. Acestea se evaluează între 10-13 septembrie, iar pe 16 septembrie se decernează premiile. Scopul concursului este acela de a-i familiariza pe copii cu lectura, care poate fi ea însăși una dintre bucuriile copilăriei, pentru a le stimula creativitatea și, nu în ultimul rând, a forma caractere frumoase în spiritul moralei și tradițiilor creștin-ortodoxe.

Sărbătoare în Mănăștur

Și anul acesta, de ziua copiilor, pr. Dan Hognogi de la Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Mănăștur s-a aflat în mijlocul elevilor de la Liceul Teoretic ‘Eugen Pora’. Preotul a fost însoțit de Radu Copil, responsabil cu activitățile de tineret la Arhiepiscopia Clujului, și alți membri ai grupului parohial de tineret. Gazda evenimentului a fost directoarea Mariana Borza, alături de alte cadre didactice. Elevii au realizat desene tematice pe asfalt, iar tema abordată în acest an a fost ‘Iubirea de aproapele’. După ce au realizat desenele, în curtea colegiului, cei 160 de artiști au fost răsplătiți cu suc și bomboane. Programul a continuat în sala festivă a școlii, iar la final pr. Dan Hognogi le-a adresat copiilor un cuvânt de mulțumire și felicitare. Activitățile între parohie și unitatea de învățământ au loc în cadrul parteneriatului inițiat în 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente